Yemen, İsrail gemisini vurdu

img
Yemen, İsrail gemisini vurdu YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü bugün bir açıklama yaparak, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin Aden Körfezi'nde başarılı bir operasyon düzenlediğini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, İsrail'e ait ‘Groton’ adlı gemiye Aden Körfezi'nde hedef alan bir askeri operasyon gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yahya Seri yaptığı açıklamada, operasyonun, geminin sahibinin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi nedeniyle yapıldığını söyledi.

Söz konusu bu operasyonun, Yemen Deniz Kuvvetleri, İHA Kuvvetleri ve Füze Kuvvetleri tarafından gerçekleştirildiği ve tama isabet sağlandığı belirtildi.

Yahya Seri, bu saldırının aynı gemiye yapılan ikinci saldırı olduğunu, ilk saldırının 3 Ağustos'ta yapıldığını bildirdi.

Tapılan açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, Kızıldeniz'de İsrail'in deniz trafiğini engellemede başarılı olduğu ve İsrail ile bağlantılı veya onunla işbirliği yapan tüm gemilere yönelik deniz trafiği yasağını operasyon bölgesinde uygulamaya devam edeceği vurgulandı.

Yahya Seri sözlerini şu cümlelerle bitirdi: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'daki cesur Filistin direnişine destek vermeye devam edeceğini, İsrail saldırıları durdurulup Gazze'deki abluka kaldırılana kadar operasyonlarını sürdüreceğini teyit etmektedir.”