Hizbullah'tan İsrail'e tanksavar füzeli operasyon

img
Hizbullah'tan İsrail'e tanksavar füzeli operasyon YDH

İsrail ordusu ve sağlık yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, Hizbullah'ın tanksavar füze operasyonunda üç İsrailli yerleşimci yaralandı.




YDH -  Hizbullah'ın pazar günü, işgal altındaki Celile bölgesinde yer alan Kfar Yuval'ı tanksavar füzelerle hedef almasının ardından 40'lı yaşlarındaki bir yerleşimci, Hayfa'daki Rambam Tıp Merkezine hava yoluyla nakledildi.

Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre hastaneden yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan güvenlik ekibi üyesi ve üçüncü bir kişinin durumunun iyi ila orta olduğu ve Safed'de bulunan Ziv Tıp Merkezi'nde tedavi gördükleri belirtildi.

Bu arada Siyonist rejim ordusu, pazar günü Lübnan'dan işgal altındaki Filistin'in kuzeyine 30 roket fırlatıldığını, bunlardan 10'unun Misgav Am yerleşimine, 20'sinin de Matat'a isabet ettiğini açıkladı. Olayda yaralanan olmadığı bildirildi.

Siyonist güçler Ayta eş-Şab, Bint Cibeyl, Beyt Lif, Taybe ve Udaise dahil olmak üzere çeşitli yerlerde Hizbullah roketatarlarını ve direniş tarafından kullanılan altyapıyı vurduklarını öne sürdü.

Hizbullah daha sonra bir üyesinin, Hüseyin Musevi'nin şehit olduğunu duyurdu.

Hizbullah'ın operasyonları devam ederken, rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant, eğitim yılının ilk gününde Lübnan sınırı yakınlarındaki okulları ziyaret ederek "Kuzeyde ödediğimiz bedel boşa gitmeyecek," sözü verdi.

İşgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan Mecdel Şems kasabasını da ziyaret eden Gallant, "Burası en ağır darbeyi alan yer ve çektiğimiz acıların boşa gitmeyeceği mesajını verdiğimiz yer," dedi.