ABD: İsrail, Selahaddin koridorunun bazı kısımlarından çekilmeyi kabul etti

img
ABD: İsrail, Selahaddin koridorunun bazı kısımlarından çekilmeyi kabul etti YDH

Beyaz Saray, Siyonist rejimin gönülsüzce kabul ettiği son esir takası önerisinin, işgal güçlerinin Selahaddin eksenindeki yoğun nüfuslu bölgelerden çekilmesini içerdiğini duyurdu.




YDH - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, dün düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada “Geliştirdiğimiz köprü önerisi de dahil olmak üzere anlaşma, İsrail güçlerinin ilk aşamada, bu koridora bitişik olanlar da dahil olmak üzere, yoğun nüfuslu tüm bölgelerden çıkarılmasını gerektiriyor," dedi.

Kirby, Siyonist rejimin söz konusu öneriyi kabul etmek zorunda kaldığını iddia etti.

Ancak Kirby, bunun ABD'nin anlaşmanın ilk altı haftalık aşamasında işgal birliklerinin Selahaddin boyunca daha az nüfuslu bölgelerde kalmasına izin vermeyi desteklediği anlamına gelip gelmediğini açıklamaktan kaçındı.

Özellikle de çerçevenin ikinci aşaması Siyonist güçlerin Gazze'nin tamamından çekilmesini talep ediyor ki bu Netanyahu'nun son günlerdeki saldırgan açıklamalarıyla çelişiyor.

Anlaşmanın ilk aşamasında Siyonist varlığın Selahaddin koridorundan en azından kısmen çekilmesi şartını yineleyen Beyaz Saray sözcüsü, Tel Aviv rejiminin kamuoyu önünde 'bu koridor boyunca bir miktar güvenlik varlığına ihtiyaç duyacağı' konusunda ısrarcı olduğunu kabul etti.

Siyonist rejim ile Amerikalı destekçileri arasında artan gerilime dikkat çeken Kirby, “Başbakan (Netanyahu) ile hafta sonu yaptığı açıklamalar üzerine bir tartışmaya girmeyeceğim," ifadelerini kullandı.