İsrail ordusundan yeni kuşatma planı

img
İsrail ordusundan yeni kuşatma planı YDH

Yedek Komutanlar ve Savaşçılar Forumu, kısa bir süre önce bu planı İsrail Güvenlik Kabinesi üyeleri ve üst düzey hükümet yetkilileriyle paylaşarak siyasi liderleri orduyu derhal harekete geçmeye yönlendirmeye çağırdı.




YDH- İsrail haber sitesi ynet'e göre, “Yedek Komutanlar ve Savaşçılar Forumu” adlı İsrailli grup, Çarşamba günü ''Hamas'ı kesin olarak yenilgiye uğratacak ayrıntılı bir plan'' yayınladı.

ynet tarafından ele geçirilen plan, iki aşamalı bir askeri operasyonun ana hatlarını çiziyor ve uluslararası yasal kaygıları ele alıyor.

“Generallerin Planı” adlı plan, İsrail ordusu Operasyonlar Direktörlüğü'nün eski başkanı emekli Tümgeneral Giora Eiland'ın öncülüğünde, emekli Tümgeneral Gershon HaCohen, Tuğgeneral Guy Hazut ve Tuğgeneral Dedi Simchi'nin de aralarında bulunduğu onlarca üst düzey subayın desteğiyle hazırlandı. 

Önerilen strateji, Gazze Şehri ve komşu mahallelerini kapsayan kuzey Gazze Şeridi'nin kapalı bir askeri bölge olarak belirlenmesini içeriyor. 

Forum başkanı Albay Nechama ise şunları söyledi: 

“Generallerin Planı Hamas'ı yenmek ve tutukluların serbest bırakılmasını sağlamak için tek geçerli yoldur. Aylar önce uygulamaya konulması gerekirdi. Altı rehinenin vahşice öldürülmesinin ardından İsrail ordusu ve rejiminin bu planı derhal uygulamaya koyması zorunludur.”