Yemen: Dünyayı sarsacak tepkimiz geliyor

img
Yemen: Dünyayı sarsacak tepkimiz geliyor YDH

Yemen Savunma Bakanı Muhammed el-Atifi, Yemen'in mevcut duruşundan geri adım atmasının veya bu konuda müzakere edilmesinin mümkün olmadığını belirtti. Bakan, Yemen'in direnişinin, Siyonist güçlerin yayılmacı ve saldırgan politikalarına karşı kararlı bir duruş sergilediğini vurguladı.




YDH - Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed el-Atifi, Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından bugün düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Mehr Haber Ajansı'na göre etkinlikte konuşan el-Atifi, Peygamber'in doğum yıldönümünün, Muhammedî değerleri ve ahlakı savunma kararlılığını hatırlattığını ifade etti.

"Bu yıldönümü, hakikat, adalet ve mazlumların zaferi için mücadele etme çağrısını yineliyor," diyen Bakan, bu mesajın, karanlık ve adaletsizliğe karşı koymak adına kutsal bir cihat çağrısı olduğunu belirtti.

Savunma Bakanı, bu yılki askeri kutlamaların, 21 Eylül'deki halk devriminin yıldönümüyle aynı zamana denk gelmesi nedeniyle daha coşkulu ve geniş çaplı olduğunu dile getirdi. Yemen halkının bu devrimi, yolsuzluk ve adaletsizliğe karşı başlattığını ve bu devrimin, ulusun değerlerini ve ilkelerini savunma kararlılığını pekiştirdiğini vurguladı.

El-Atifi, ayrıca Yemen'in dünya Siyonizm'i ve onun destekçilerine karşı verdiği mücadelenin, din, inanç, bilgelik ve cesaret temelinde olduğunu belirterek Siyonistlerin yayılmacı ve sömürgeci projelerine karşı Yemen'in kararlı duruşunun, bölgedeki diğer ülkeler için de örnek teşkil ettiğini ifade etti.

Yemen'in bu duruşunda tereddüt etmeyeceğini ve geri adım atmayacağını, çünkü gerçeğin iki yüzü olmadığını ifade eden el-Atıfi, Yemen ordusunun savaş ve eğitim görevlerini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için devrimci liderliğin sürekli desteğiyle askeri kapasitesini geliştirmeye devam edeceğini belirtti.

Bakan, Yemen'in savunma sanayiinde her geçen gün büyük ilerlemeler kaydedildiğini ve bu ilerlemelerin, ABD ve Batı deniz kuvvetlerine karşı elde edilen zaferlerle kanıtlandığını ifade ederek Yemen'in füze gücü, insansız hava araçları ve deniz kuvvetlerinin, İsrail'in savunma sistemlerini aşarak işgal altındaki Filistin'deki hedeflere başarılı saldırılar düzenlediğini vurguladı.

Tümgeneral el-Atifi, Yemen'in askeri kapasitesinin sadece balistik ve kanatlı füzelerle sınırlı olmadığını, Yemen halkının ulusal bağımsızlık ve kendi kendine yeterlilik hedeflerine ulaşma kararlılığının çok daha büyük olduğunu belirtti. Yemen halkının büyük hedeflere layık olduğunu ve bu hedeflere ulaşmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Yemen Savunma Bakanı Muhammed Nasır el-Atıfi, Yemen'in İsrail rejimine karşı güçlü ve dünyayı sarsacak bir misilleme yapacağını söyledi. 

“Mesele sadece Yemen’in balistik ve kanatlı bir füze veya bir insansız hava aracı veya insansız bir deniz botu üretme ve geliştirmesiyle sınırlı değil, mesele bundan çok daha büyük” diyen Atıfi, konuşmasında “Yemen’in bu Nazi varlığına karşı güçlü ve dünyayı sarsacak tepkisi tereddüt veya endişe olmadan geliyor, geliyor ve geliyor” ifadesine yer verdi.