Yemen, ABD’nin dokuzuncu MQ-9 İHA’sını düşürdü

img
Yemen, ABD’nin dokuzuncu MQ-9 İHA’sını düşürdü YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, dokuzuncu Amerikan MQ-9 Reaper insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu.




YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen hava savunmasının, Saada Valiliği hava sahası üzerinde düşmanca casusluk ve muharebe operasyonları yürüten ABD'ye ait bir MQ-9 insansız hava aracını başarıyla düşürdüğünü açıkladı.

Yahya Seri bunun, Yemen hava savunmasının 72 saat içinde düşürmeyi başardığı ikinci, “Vadedilen Fetih Savaşı ve Mescid-i Aksa Tufanına destek amacıyla yapılan Kutsal Cihad” sırasında düşürülen dokuzuncu MQ-9 insansız hava aracı olduğunu belirtti.

Yahya Seri, Ürdün-İsrail sınırında 3 işgalci İsrail askerini öldüren Ürdünlü kamyon şoförü Mahir el-Cazi'nin gerilla operasyonunu da övdü.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri’nin açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Arap ve İslam ümmetinin tüm mensuplarını, Amerika ve İngiltere'nin desteğiyle yaklaşık bir yıldır soykırıma uğrayan Filistin halkına karşı dini, ahlaki ve insani görevlerini yerine getirmeye çağırıyor.”

Yahya Seri, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, “saldırılar duruncaya ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik abluka kaldırılıncaya kadar” askeri operasyonlarına devam edeceğini vurguladı.



Makaleler

Güncel