Ensarullah'tan Siyonist rejimin Suriye saldırısına kınama

img
Ensarullah'tan Siyonist rejimin Suriye saldırısına kınama YDH

Ensarullah siyasi bürosu, İsrail'in Suriye'nin Masyaf bölgesine düzenlediği saldırıyı sert bir şekilde kınadı ve bu saldırıyı Suriye'nin egemenliğine ve uluslararası hukuka açık bir ihlal olarak nitelendirdi.




YDH - Pazartesi günü yapılan açıklamada Yemen'in meşru olarak iktidarda bulunan Ensarullah'ın siyasi bürosu, pek çok Arap ve İslam ülkesinin Gazze'deki Filistin halkına yeterince destek vermemesinin, İsrail'in saldırganlığını artırmasına ve cezasız kalmasına yol açtığını belirtti.

Büro, Suriye hükümeti ve halkıyla tam dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, bu saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Ayrıca, Suriye'nin bu saldırıya ve topraklarına yönelik diğer tüm ihlallere karşılık verme hakkının meşru olduğu vurgulandı.

Ensarullah, Arap ve İslam ülkelerine sessizliklerini bozma ve İsrail ile Amerikan terörüne karşı ortak bir duruş sergileme çağrısında bulundu.

Açıklamada, bölgeyi tehdit eden zorluklarla başa çıkmak için çabaların birleştirilmesi gerektiği kaydedildi.

Pazar akşamı İsrail, Lübnan'ın kuzeybatısından başlattığı hava saldırısıyla Suriye'nin orta kesimindeki bazı askeri noktaları hedef almıştı. Saldırıda en az 16 kişi hayatını kaybetmiş, 36 kişi yaralanmıştı ve yaralılardan altısının durumu kritik.

Golan Tepeleri'ni işgal eden Siyonist rejim, Şam ile savaş halinde ve Suriye'nin çeşitli bölgelerine uzun zamandır saldırılar düzenliyor.

Bu saldırılar, genelde Suriye'nin savunma tesislerini ve Şam'ın tekfirci teröristlerle mücadelesine destek veren direniş güçlerinin mevzilerini hedef alıyor.