Netanyahu, Gazze savaşında bir sonraki aşamaya hazırlanıyor

img
Netanyahu, Gazze savaşında bir sonraki aşamaya hazırlanıyor YDH

Haaretz gazetesi, Filistinlilerin Dağlık Karabağ'daki Ermenilere benzer bir kaderle karşı karşıya kalabileceğini iddia etti.




YDH - Haaretz gazetesinde Aluf Benn tarafından yapılan bir analizde, işgalci güçlerin Gazze'nin kuzeyini önceki sınırdan Netzarim koridoruna kadar ele geçirmeyi tamamlamayı hedeflediği belirtildi.

Bu bölge daha sonra uluslararası tepkinin düzeyine bağlı olarak aşamalı olarak Siyonist rejime ve işgal altındaki topraklara ilhak edilmeye hazır hale getirilebilir.

Analiz, Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinlilerin, emekli Tümgeneral Giora Eiland'ın önerdiği gibi, 'hayatlarını koruma' bahanesiyle zorla yerlerinden edilebileceğini öne sürüyor.

Benn, şöyle yazıyor: "Netanyahu, destekçilerinin yaşam boyu başarı olarak görecekleri şeyin hayalini kuruyor olmalı: İsrail'in topraklarını 50 yıllık çekilmeden sonra ilk kez genişletmek".

Makale, Gazze'nin kuzeyindeki Filistin halkının, geçen yıl evlerinden zorla çıkarılan Dağlık Karabağ'daki Ermenilere benzer bir kaderle karşı karşıya kalabileceğini öne sürüyor.

"Dünya bunu gördü ve yoluna devam etti," diyen Benn, uluslararası toplumun benzer şekilde yerinden edilmiş Filistinlilerin durumunu da görmezden gelebileceğini ima etti.

Savaşın bu yeni aşamasına geçişin Albay Elad Goren'in Gazze'deki 'insani-sivil çabaların' başına getirilmesiyle başladığı bildiriliyor ki bu misyon, işgal altındaki Batı Şeria'daki Sivil İdare şefininkine benziyor.

Analizde ayrıca Netanyahu'nun işgal güçlerine, uluslararası örgütlerin yerine geçerek Gazze'de insani yardım dağıtmaya hazırlanmaları yönünde verdiği son talimat da vurgulanıyor.

Bu hamle, kaynak akışını kontrol etme ve BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı bölgeden çıkarma girişimi olarak görülüyor.



Makaleler

Güncel