İsrailli milletvekili: Beyrut Gazze'ye dönecek

img
İsrailli milletvekili: Beyrut Gazze'ye dönecek YDH

Likud milletvekili Nissim Vaturi, İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan'da yaşanacak topyekun savaşın çok yakın olduğunu öne sürdü.




YDH - İsrail meclisinde Dışişleri ve Savunma Komisyonu üyesi ve iktidardaki Likud partisinin milletvekili Nissim Vaturi, KAN kamu yayın kuruluşuna verdiği demeçte, savaş çıktığında 'Hizbullah'ın kalesi' sayılan Beyrut'un Dahiye banliyösünün 'Gazze'ye döneceğini' iddia etti.

Başbakan Benyamin Netanyahu'nun da bu görüşü paylaştığını iddia eden Vaturi, "Başka çare yok. Bu önümüzdeki günlerde gerçekleşecek," dedi. Milletvekili, Netanyahu'nun pazar günü askeri yetkililere "Bu hikayeyi sona erdirmeliyiz," dediğini aktardı.

Geçmişte Vaturi, 'Gazze'yi yakma' çağrısı yapması ve ocak ayında Gazze Şeridi'nde masum Filistinli sivil kalmadığını iddia etmesi nedeniyle şiddetli tepkiler almıştı.

Bu arada, Ulusal Birlik lideri ve eski savaş kabinesi bakanı Benny Gantz, pazar günü yaptığı açıklamada Siyonist rejimin odağını çoktan Gazze'den Lübnan ve İran'a kaydırmış olması gerektiğini belirterek, "Bu konuda geç kaldık," ifadesini kullanmıştı.

Washington'daki Orta Doğu Amerika Diyaloğu (MEAD) zirvesinde konuşan Gantz, Hamas'ın artık 'mazi' olduğunu ve asıl meselenin İran ile başta Lübnan olmak üzere Orta Doğu'daki müttefikleri olduğunu öne sürmüştü.



Makaleler

Güncel