Yemenli yetkili: Gazze ve Batı Şeria'nın yüreğini ısıtacak sürprizler yakın

img
Yemenli yetkili: Gazze ve Batı Şeria'nın yüreğini ısıtacak sürprizler yakın YDH

Yemen Cumhurbaşkanlığı'ndan bir yetkili, önümüzdeki günlerde dünyanın “Gazze ve Batı Şeria'nın yüreğini ısıtacak sürprizlere” tanık olacağını söyledi.




YDH- Şehab News'in bildirdiğine göre, Yemen Cumhurbaşkanlığı Ofisi Medya ve Kültür İşleri Dairesi Başkanı Zeyd el-Garsi, önümüzdeki günlerde dünyanın, “Gazze ve Batı Şeria'nın yüreğini ısıtacak sürprizlere” tanık olacağını belirtti.

Şehab Ajansı'na verdiği özel röportajda "Lider Seyyid Abdulmelik el-Husi'nin yaklaşan kara kabiliyetleri hakkındaki açıklamaları yakında gerçeğe dönüşecek" diyen el-Garsi, yaklaşan “sürprizlerin” "düşmanı en büyük şiddetle vuracağını ve düşmanla savaşta stratejik bir değişim oluşturacağını" vurguladı.

Zeyd el-Garsi, "Bu sürprizler için düzenlemeler ve hazırlıklar devam ediyor. Allah'ın izniyle Yemen'in tepkisinin zamanlaması düşmanı şaşırtacak ve biz de düşmana daha fazla zarar vermeye çalışacağız" diye ekledi.

El-Garsi İsrail rejimini tehdit ederek şunları söyledi: "Gazze'deki kardeşlerimize yönelik saldırı ne kadar uzun sürerse Yemen saldırılarını o kadar genişletecek ve tırmanışa tırmanışla karşılık verecektir. Saldırganlık devam ederse beşinci tırmanış aşamasını altıncı ve yedinci aşama izleyecektir. Saldırganlık durmadığı ve Gazze'ye uygulanan abluka kaldırılmadığı sürece biz de durmayacağız."

Yemenli yetkili, “İsrail'in, Amerika'nın gözü önünde müzakereleri ertelediğini, çünkü Amerika'nın Gazze'ye yönelik saldırganlığı sona erdirmek istemediğini” açıkladı.

Bugün gerekli olanın “sebat, kararlılık ve düşmanı taciz etmek” olduğunu söyleyen el-Garsi, mesajını Gazze ve Batı Şeria'daki direnişçilere seslenerek bitirdi: “Gazze ve Batı Şeria'daki mücahit kardeşlerimize düşmanı taciz etmeye devam etmeleri, mevzilerinde sağlam durmaları ve onlarla birlikte cepheleri desteklemeleri çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu düşman sadece güç dilini biliyor.”

 



Makaleler

Güncel