Siyonist rejim ile Ürdün'den güvenlik işbirliği

img
Siyonist rejim ile Ürdün'den güvenlik işbirliği YDH

İsrail Başbakanı Netanyahu, Haşimi Krallığı ile 'doğu sınırını güçlendirmek' üzere işbirliği yapacaklarını duyurdu.




YDH - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, yaptığı açıklamada, rejimin doğu sınırını güçlendirmek için Ürdün ile çalışacağını duyurdu. 

Jewish News Syndicate'te yer alan habere göre Netanyahu, Haşimi Krallığı sınırını ziyareti sırasında yaptığı açıklamada “Çoklu çatışmalarla karşı karşıyayız,” dedi. Kendisine rejimin savunma aygıtında bakanlık görevinde bulunan Bezalel Smotrich eşlik etti.

Netanyahu, doğu sınırının güvence altına alınması gerektiğini vurgulayarak bu sınırdan 'barış sınırı' olarak bahsetti.

İran ve müttefiklerinin işgal altındaki topraklardaki direniş örgütlerine teçhizat aktarmak için sınırı kullandığını iddia eden Netanyahu, "Kaçakçılık girişimlerini önlemek için daha sağlam bir bariyer inşa edeceğiz," ifadelerini kullandı.

Netanyahu, bunun komşu ülkelerle koordinasyon içinde yapılacağını da sözlerine ekledi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Siyonist rejim yetkilileri Tümgeneral Amir Baram ve Albay Aviv Amir'in de aralarında bulunduğu askeri komutanlardan operasyonel bir güncelleme aldı.

Pazar günü Ürdünlü bir kişi Allenby Köprüsü geçişinde bir operasyon gerçekleştirerek üç Siyonist sınır muhafızını etkisiz hale getirdi. Bunun üzerine işgal makamları işgal altındaki topraklar ile Ürdün arasındaki tüm kara geçişlerini geçici olarak kapattı.

Olayın ardından binlerce Ürdünlü, operasyonu gerçekleştiren kişiyle dayanışma içinde olduklarını ifade etmek üzere Amman'da bir araya geldi. Göstericiler İbranice 'Kahrolsun İsrail' yazılı pankartlar taşıdı ve Filistinli direnişçileri destekleyen sloganlar attı.

Siyonist rejimle 1994 yılında barış anlaşması imzalayan Ürdün'ün Gazze savaşı nedeniyle Tel Aviv ile ilişkileri gerilmişti.

Kasım ayında Amman, işgal altındaki topraklardaki büyükelçisini geri çağırdı ve Siyonist elçinin Ürdün'e dönmemesini talep etti.

İsrail'in güvenlik değerlendirmeleri her ay yaklaşık 600 kişinin Ürdün'den işgal altındaki topraklara yasa dışı yollarla girdiğini iddia ediyor. Rejim ordusunun, olası direniş operasyonlarından duyduğu endişeyi gerekçe göstererek sınırda varlığını güçlendirdiği bildiriliyor.