BAE'den Mısır'a teklif

img
BAE'den Mısır'a teklif YDH

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Selahaddin koridorunun güvenliği konusunda Mısır'a yeni bir öneri sundu. Bu öneriye göre, İsrail ordusunun bölgeden çekilmesi üzerine çeşitli Arap ülkelerinden oluşan bir güç koridorun güvenliğini sağlayacak.




YDH - Londra merkezli Katar gazetesi el-Arabi el-Cedid'nin haberine göre, BAE üst düzey yetkilileri kısa süre önce Fas, Moritanya ve Cibuti gibi Arap ülkeleriyle temasa geçerek, Selahaddin Koridoru boyunca konuşlandırılacak Arap kuvvetine katılma konusundaki görüşlerini sordu.

Gazete, Mısır'ın bu gelişmelerden endişe duyduğunu vurguladı. Kahire yönetimi, Gazze Şeridi'nden tamamen tecrit edilme ve bölgedeki bazı yetkilerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalmaktan çekiniyor.

Mısırlı yetkililer, son aylarda Mısır-Gazze sınırındaki duvara sensörler yerleştirmeyi kabul ederek yeterli tavizi verdiklerini düşünüyor.

Bu sensörler, İsrail'in olası sınır ihlalleri veya tünel kazma girişimlerini tespit etmeye yardımcı oluyor.

Bu gelişmeler, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun geçen hafta yaptığı açıklamayla örtüşüyor. 

Netanyahu, yabancı basına verdiği demeçte, Gazze'deki Hamas ile yapılacak ateşkesin ikinci aşamasında, Selahaddin koridorunda yabancı bir varlığı değerlendirebileceklerini söylemişti.