Batı Şeria, Aksa Tufanı'ndan nasıl etkilendi?

img
Batı Şeria, Aksa Tufanı'ndan nasıl etkilendi? YDH

Filistin Sağlık Bakanlığı bir açıklama yaparak, Aksa Tufanı’nın başlangıcından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da 702 Filistinlinin katledildiğini bildirdi.




YDH- Filistin Sağlık Bakanlığı, geçen yılın Ekim ayından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail ordusu ya da rejimin yasadışı yerleşimcileri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısının 702'ye yükseldiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, ölü sayısını verirken, bu süre zarfında işgal altındaki topraklarda yaşanan saldırılar sonucunda 5,700'den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Ölü sayısına, rejimin günün erken saatlerinde Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti ve yakınındaki Tamun kasabası ile Tulkarem kenti çevresine düzenlediği hava saldırılarında öldürülen en az sekiz Filistinli de dahil olduğu bildirildi.

Bakanlık, son 11 ay içinde Batı Şeria'da 10.500'e yakın Filistinlinin de rejim tarafından esir alındığını belirtti.

1967'den bu yana işgal altında tuttuğu Batı Şeria'daki saldırganlığını 7 Ekim'den sonra daha da artıran İsrail rejimi, Ağustos sonunda bölgeye yönelik kan dökme ve yıkım operasyonlarını belirgin bir şekilde yoğunlaştırdı.