Sinvar: Heniyye’nin şehadeti direnişimizi daha da güçlendirecek

img
Sinvar: Heniyye’nin şehadeti direnişimizi daha da güçlendirecek YDH

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, İsmail Heniyye ve diğer Filistinli savaşçılara yönelik suikastların, direnişi daha da güçlendireceğini söyledi.




YDH- Hamas Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar, selefi İsmail Heniyye’nin şehadeti dolayısıyla harekete başsağlığı dileyen çeşitli Müslüman yetkililere bir mesaj gönderdi.

Sinvar, “dökülen şehit kanının direnişi daha da güçlendireceğini” vurguladı.

Sinvar mesajının ilgili kısmında şunları söyledi: “Bu saf kan ve mübarek şehit konvoyları, düşman topraklarımızdan çıkarılıp ve kutsallarımızdan elini çekene kadar, Nazi Siyonist işgaline karşı direnişimizi ve gücümüzü artıracaktır.”

Yahya Sinvar, böylesi nihai bir zaferin, Filistinlilerin başkenti Kudüs olan tam bağımsız bir devleti kurmasıyla gerçekleşeceği belirtti.

Sinvar mesajının başka bir yerinde “Heniyye’nin şehadeti, liderlerimiz ve savaşçılarımıza ait kanın, Filistin halkının kanından daha değerli olmadığının teyididir” dedi.

Sinvar ayrıca, Heniyye'nin daha önce savunduğu ve özellikle de “Filistin halkının cihat ve direniş seçeneğinde birleşmesini, Arap ve İslam ümmetinin yemininde birliği ve bölünme ve ihtilafın reddedilmesi” ilkelerine bağlı kalacağını taahhüt etti.

Sinvar, böyle bir dayanışmanın,“emperyalist güçler tarafından ümmetin kaynaklarını çalması için yönlendirilen ve asıl düşman olarak nitelendirdiği Siyonist düşman karşısında birleşik bir cephenin kurulmasına katkıda bulunacağını söyledi.