Mısırlı uzman: İsrail ile kara savaşında Yemen çok önemli bir rol oynayacak

img
Mısırlı uzman: İsrail ile kara savaşında Yemen çok önemli bir rol oynayacak YDH

Mısırlı analist Samih Asker, Direniş Ekseni’nin İsrail işgaline karşı beklenen kara savaşında Yemen'in "önemli bir rol" oynayacağını söyledi.




YDH- Mısırlı analist Samih Asker, Direniş Ekseninin İsrail işgaline karşı beklenen kara savaşında Yemen'in “önemli bir rol” oynayacağını söyledi.

Sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Mısırlı analist Samih Asker, “İsrail'e karşı büyük bir kara operasyonuna hazırlık amacıyla on binlerce Yemenli savaşçının Suriye ve Lübnan'a nakledildiğine dair haberler dolaşıyor” dedi.

Samih Asker şöyle devam etti:

“Direniş Ekseni’nin, rakibin en zayıf noktası olması nedeniyle galiba Golan Tepeleri’nden başlayacak bir kara savaşı planladığını düşünüyorum. Çünkü Golan, uluslararası hukuka göre esasen işgal edilmiş bir bölgedir. Bu savaşın ne zaman ve nasıl gerçekleşeceğini ise bilmiyorum.”

Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik el Husi’nin buna değindiğini kaydeden Asker, "Husilerin lideri son zamanlarda bu savaş hakkında birden fazla kez konuştu" dedi.

Mısırlı analist, savaşa hazırlanmanın sadece Yemen'e bağlı olmadığını vurgulayarak, bu arada belki de yüzbinlerce kişinin beklenen savaş için askere alındığını belirtti.