Putin’den Rusya-İran ilişkilerine övgü

img
Putin’den Rusya-İran ilişkilerine övgü YDH

Rusya lideri, BRICS konferansına katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ile bir görüşme gerçekleştirdi.




YDH- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesi ile İran arasındaki “stratejik” ilişkilerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Putin, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının son yıllarda dinamik bir şekilde geliştiğini belirtti.

Putin bu açıklamayı, Rusya'nın liman kenti St. Petersburg'da BRICS güvenlik yetkilileriyle düzenlenen toplantı aralarında İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan'la yaptığı görüşmede yaptı.

İran medyasına göre, Rus lider, Tahran-Moskova ilişkilerinin İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamaney'in desteğiyle geliştiğini söyledi.

Rus lider, İran Güvenlik Müsteşarı'ndan ‘Rehber’e en iyi ve en samimi dileklerini iletmesini istedi.

Putin’in ayrıca, Rusya’nın batısındaki Kazan kentinde 22-24 Ekim tarihleri ​​arasında yapılacak 16. BRICS Zirvesi'ne işaret ederek, zirve kapsamında İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan ile bir araya gelmeyi planladığını dile getirdiği aktarıldı. 

İran medyası Rusya’dan yapılan başka bir açıklamaya işaret ederek, İran Cumhurbaşkanı Pizişkiyan’ın iki ülke arasında kapsamlı bir iş birliği anlaşmasını imzalanmak üzere ayrı bir seyahat gerçekleştirmesinin beklendiğini kaydetti.

Press TV’nin haberine göre Putin, ülkesinin İran ile her alanda iş birliği yapma kararlılığını destekleyerek, bu yılın ilk altı ayında Moskova ile Tahran arasındaki ticaret hacminin yaklaşık yüzde 10 arttığını söyledi.

Putin’in ayrıca, Kuzey-Güney Koridoru'ndaki ilerlemenin, iki ülkenin büyük önem verdiği projeler arasında yer aldığını ifade ettiği kaydedildi.