İsrailli haham: Tanrı, Trump'ın hayatını İsrail için bağışladı

img
İsrailli haham: Tanrı, Trump'ın hayatını İsrail için bağışladı YDH

Trump'ın hayatının “İsrail için tek bir şey yapmak üzere” bağışlandığını söyleyen İsrailli haham, “Tanrı, Trump'ı, net bir şekilde İsrail'in yanında ve bir Filistin devletinin kurulmasına karşı durmasını sağlamak için” korudu dedi.




YDH- World Israel News'in bildirdiğine göre, açıklamaları pek çok takipçisi tarafından “kehanet” olarak kabul edilen Haham Nir Ben Artzi, Tanrı'nın, eski Başkan ve şimdiki Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı, “bir Filistin devletinin kurulmasını engelleyebilmesi için” potansiyel olarak ölümcül bir suikast girişiminden koruduğunu iddia etti.

İsrail'de yaşayan Haham Ben Artzi’nin “geniş bir takipçi kitlesinin” bulunduğu ve dünya çapında da “popüler” olduğu ileri sürüldü.

Artzi, beynine ölümcül bir yara açmasına milimetreler kalan bir kurşunla kulağı hafif yaralanan Donald Trump'ı “iki devletli çözüme karşı çıkabilmesi için Tanrı'nın kurtardığını” söyledi.

Haham Ben Artzi, “Evrenin Yaratıcısı, Trump'ı bir milimetre kadar kenara çekerek, onu sonsuza kadar etkisiz hale getirecek ölümcül bir kurşundan kurtardı” dedi.

“Bu sadece bir şans eseri değildi; Trump'ı, önemli bir mesaj vermek üzere kurtaran Kutsal Olan'ın kasıtlı bir hamlesiydi.” diye ekledi.

Artzi şöyle devam etti: “Yahudilerin Babası olan Tanrı, Trump'ı kişisel ya da ailevi nedenlerle değil, %100 İsrail'in yanında ve bir Filistin devletinin kurulmasına karşı durmasını sağlamak için kurtardı.”

Haham Ben Artzi, Trump'ın “Filistin Devleti'ne içtenlikle karşı çıkması halinde, kesinlikle Beyaz Saray'a geri döneceğini” iddia etti.

Haham, “Ancak yalan söylerse ya da bu mesajı doğru bir şekilde iletemezse seçilemeyecektir” uyarısında bulundu. Haham Ben Artzi sözlerini şöyle sonlandırdı: “Evrenin Yaratıcısı kalbi inceler ve ancak Trump kalbinin en derinlerinden konuşursa yeniden seçilecektir.”

Donald Trump da Wisconsin'de düzenlenen bir mitingde, Kamala Harris'in ABD Başkanı seçilmesi halinde İsrail'in “mahvolacağını” vurgulamıştı.

“Eğer bu seçimi kazanamazsam, Kamala Harris ABD'nin başında olduğunda İsrail'in sonu gelecek. İsrail'in sonu geldi. Bu zor bir ifade. İsrail yok olacak. Bir yıl, iki yıl. İsrail artık var olmayacak,” demişti eski ABD başkanı Trump, Mosinee kentindeki destekçilerine.