İsrail Lübnan'ın kuzeydoğusuna saldırdı

img
İsrail Lübnan'ın kuzeydoğusuna saldırdı YDH

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Bekaa bölgesindeki bölgelere düzenlediği saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail saldırısı Bekaa'da Suriye sınırına yakın Huş es-Seyyid Ali ve Kuakh bölgelerinin yanı sıra Zahle-Baalbek otoyolu yakınlarındaki Serain'i de hedef aldı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım bir açıklama yaprak, İsrail'i Lübnan'a karşı geniş çaplı bir savaş başlatmasının sonuçları konusunda uyararak, böyle bir tırmanmanın çok sayıda yasadışı yerleşimciyi '48 işgal topraklarının kuzey kesimini boşaltmaya zorlayacağına işaret etti.

İsrailli haber sitesi ‘Ynet’ de İsrail ordusunun Lübnan'ın “derinliklerine”, İsrail sınırına 100 mil uzaklıktaki hedeflere saldırılar düzenlediğini bildirdi.

Yapılan saldırılarda Hizbullah'ın Lübnan'ın derinliklerindeki “silah depolarının” vurulduğunu iddia eden Ynet, bir saat içinde güneydeki “yedi noktanın daha hedef alındığını” ileri sürdü.

Ynet, “yerel liderler harekete geçilmesini talep ederken kuzey cephesine ilişkin Bakanlar Kurulu toplantısının ertelendiğini” kaydetti.

Hizbullah ise saldırılara misilleme sözü verdi.



Makaleler

Güncel