İsrailli milletvekili: Kuzeyi ve caydırıcılığımızı kaybettik

img
İsrailli milletvekili: Kuzeyi ve caydırıcılığımızı kaybettik YDH

İsrail meclisinin Çocuk Hakları Kimisyonu Başkanı Eli Dellal, Matte Asher Bölge Konseyi'nde çocuk haklarına odaklanan bir toplantıya katıldı. Dellal, toplantıda “Devletin kuzeydeki vatandaşlarını bu şekilde terk etmesi kabul edilemez,” dedi.




YDH - Aynı zamanda Likud partisi üyesi olan Dellal, pazar günü Matte Aşer Bölge Konseyi'nde savaş sırasında çocuk haklarının ele alındığı toplantıya katıldı.

İbranice yayın yapan Maariv gazetesinin haberine göre Dellal, Matte Asher Bölge Konseyi Başkanı ve Yüzleşme Hattı Forumu Başkanı Moshe Davidovitz'in kuzey yerleşimlerinin terk edildiği algısına ilişkin sert eleştirilerini yineledi.

Dellal, "Hükümet kelimenin tam anlamıyla kuzeyi kaybetti. Elimizde tüm bilgiler olmasa da ülkenin kuzeydeki vatandaşlarını bu şekilde terk etmesi kabul edilemez. Çok sayıda savaş yaşadık. Yetersiz silahlanma ya da Amerikan kısıtlamaları nedeniyle olsun, kuzeyi kaybettik. Caydırıcılığımızı kaybettik ve bu devletin göze alamayacağı bir şey," itirafında bulundu.

Ayrıca Dellal, en zor zamanlarda bile yerleşimcilerin evlerini boşaltmayı reddettiğini belirtti.

Milletvekili, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçmişteki Kiryat Şimona'ya yönelik füze saldırılarına aşinayız. Düşmanlarımızın bizi yok etmek ve kovmak istediği döngüsel bir gerçeklik içinde yaşıyoruz. Eğer kendimizi koruyamazsak, ne Amerikalılar ne de başkaları bizi kimse koruyamaz. Bu nedenle, meseleyi kendi elimize almalı ve bu konuyu ele almalıyız," diye ekledi.

Dellal, kuzeyin uzun süredir ihmal edildiğini kabul ederek şunları söyledi: "Kuzeyin uzun süredir terk edilmiş olduğu gerçeğini görmezden gelmek zor. Dikkati ve gerekli kaynakları bu bölgeye yönlendirmeyi en önemli görev olarak görüyorum."

Dellal, yerel makamlar ve onların liderleriyle iş birliğinin önemini vurgulayarak, bölgesel otorite başkanlarının tam iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Milletvekili, "Kuzeydeki çocuklar ve gençler için daha iyi bir gelecek sağlamak üzere birlikte çalışmaya devam edeceğiz," dedi.



Makaleler

Güncel