Lapid, esir takası için Amerika'ya gidiyor

img
Lapid, esir takası için Amerika'ya gidiyor YDH

Eski İsrail Başbakanı ve muhalefet lideri Yair Lapid, önümüzdeki hafta ABD'ye ziyaret gerçekleştirecek. Lapid'in Washington'da Beyaz Saray yetkilileri, senatörler ve diğer üst düzey yöneticilerle görüşmesi planlanıyor.




YDH - Lapid'in sözcüsü, söz konusu ziyaretin temel amacının esir takası konusunu uluslararası gündemde tutmak olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Benyamin Netanyahu'yu eleştiren Lapid, hükümetin iç sorunlardan kaçınmak için savaşı bitirmek istemediğini öne sürmüştü.

Yesh Atid parti toplantısında konuşan Lapid, esir takası anlaşmasının gerekliliğini vurguladı ve savaşın sona erdirilmesinin İsrail'in siyasi, güvenlik ve ekonomik çıkarlarına uygun olduğunu belirtti.

Ayrıca Lapid, başbakanın eylemlerinin esir takası anlaşması şansını bilinçli olarak sabote ettiğini iddia etti.

Öte yandan, Likud Partisi'nden eski Knesset üyesi Ehud Yatom, İsrailli liderlerin başarısız politikalarını değiştirmeden sürdürdüklerini ve bunun güvenlik ve toplumsal krizi derinleştirdiğini savundu. Maariv gazetesindeki yazısında Yatom, 7 Ekim'deki olayları 'korkunç başarısızlık günü' olarak nitelendirdi ve yetkililerin görevde kalmasını eleştirdi.

Yatom, özellikle Başbakan Netanyahu'nun görevde kalmasına şaşırdığını belirterek, "Bize bahaneler sunmayın, balık baştan kokar," diyerek tüm sorumluluğu ona yükledi.

Yatom, savaşın 11. ayına girilmesine rağmen Netanyahu'nun ülke yönetimini ve esir meselesini ele almaya devam ettiğini, ancak sorumluluğu üstlenmekten kaçındığını da sözlerine ekledi.