Abdulmelik el-Husi: Gelecekteki yanıtımız daha büyük

img
Abdulmelik el-Husi: Gelecekteki yanıtımız daha büyük YDH

Yemen'in Tel Aviv'e yönelik füze saldırısının ardından Ensarullah lideri bugünkü operasyon ve hedefleri hakkında önemli açıklamalar bulundu.




YDH- Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü vesilesiyle Yemen genelinde düzenlenen milyonluk yürüyüşlere bağlanan Seyyid el-Husi konuşmasına, Yemenlilerin Allah'ın Elçisi'nin kutlu doğum gününde ona duydukları sevgiyi yansıtan yüksek katılımdan övgüyle söz ederek başladı ve bunun “yeryüzünde eşi benzeri olmadığını” vurguladı.

El-Husi Yemen halkına hitaben, “Allah’ın bize bahşettiği lütuf, erdem ve merhameti takdir ederek, en büyük ve en asil insan için yeryüzündeki en büyük kutlamayı düzenlediniz” dedi.

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik el-Husi konuşmasının devamında, yüksek teknolojiye sahip bir füzeyle gerçekleştirilen bugünkü operasyonun yaklaşık 2.040 km'lik bir mesafeyi kat etmesine rağmen düşmanın tüm savunma sistemlerini atlatmayı başardığını doğruladı.

Operasyonun Yemen füze gücü tarafından yeni bir gelişmiş yerli füze kullanılarak gerçekleştirildiğini belirtti ve bunun, “İsrail düşmanına karşı tırmanışın beşinci aşamasının bir parçasıdır” dedi.

Yemen lideri bu sözleriyle operasyonun, İsrail'in Hudeyde'ye yönelik saldırısına misilleme olarak İsrail'in son iki aydır beklediği bir cevap olduğu ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Abdulmelik el-Husi “Allah'ın izniyle gelecek olan çok daha büyüktür” diye söz verdi.

Bu arada Seyyid el-Husi, Yemen güçlerinin İsrail, Amerikan ve İngiliz düşmanlarıyla bağlantılı gemilere karşı denizde savaşmaya devam edeceğini ve “başarılı ve son derece etkili operasyonlar yürüteceğini” belirtti.

El-Husi, Direniş Ekseni'nin farklı cepheleriyle koordinasyonun devam ettiğini de sözlerine ekleyerek, Gazze'ye yönelik saldırı ve kuşatma sona ermediği sürece Yemen operasyonlarının devam edeceği sözünü verdi.

Yemenli lider, “Filistin, işgalin pençesinden kurtulana kadar tutumumuzda kararlıyız” dedi.