Yemen bir hafta içinde üçüncü Amerikan casus uçağını düşürdü

img
Yemen bir hafta içinde üçüncü Amerikan casus uçağını düşürdü YDH

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Gazze Şeridi'nde ABD destekli İsrail soykırımına maruz kalan Filistinlilere destek vermek ve Washington'un Yemen'e yönelik saldırganlığına cevap vermek amacıyla gelişmiş bir Amerikan insansız hava aracını daha düşürdü.




YDH- Yemen ordusunun bildirdiğine göre, bir Amerikan MQ-9 Reaper casus uçağı daha, bugün Yemen'in batısındaki Zamar vilayeti hava sahasında vuruldu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bugün bir açıklama yaparak, Yemen hava savunmasının, Zamar vilayeti hava sahası üzerinde “düşmanca casusluk ve muharebe operasyonları” yürüten ABD'ye ait bir MQ-9 insansız hava aracını başarıyla düşürdüğünü açıkladı.

Hem savaş hem de casusluk amacıyla kullanılan uçağın değeri yaklaşık 35 milyon dolar.

Söz konusu MQ-9 Reaper casus uçağı, bir hafta içinde Yemen tarafından düşürülen bu tipteki üçüncü İHA oldu. 7 Ekim'den bu yana düşürülen Amerikan MQ-9 İHA’larının sayısı ise 10’a ulaştı.

Yemen güçleri, İsrail rejiminin Gazze'ye yönelik soykırım savaşı başlattığı günden bu yana işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik çok sayıda saldırı gerçekleştirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri dün yaptığı açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı füze gücünün işgal altındaki Filistin'de bulunan Tel Aviv’in Yafa bölgesindeki bir İsrail askeri hedefini vurduğunu duyurmuştu.

Yahya Seri, bundan yaklaşık bir hafta önce yaptığı açıklamada da Yemen hava savunmasının, Saada Valiliği hava sahası üzerinde “düşmanca casusluk ve muharebe operasyonları” yürüten ABD'ye ait bir MQ-9 insansız hava aracını başarıyla düşürdüğünü açıklamıştı.