İsrail askeri üssünde büyük soygun

img
İsrail askeri üssünde büyük soygun YDH

İsrail rejiminin güneydeki 906 askeri üssünden askeri teçhizat dolu 18 konteyner çalındı.




YDH- İbranice yayın yapan Kanal-14 televizyonunun haberine göre soygun geçen hafta gerçekleşti. 

Rejimin izniyle ancak bugün yayımlanmasına izin verilen Ariel Idan imzalı habere göre geçen hafta sonunda bir grup şüpheli güneydeki 906 üssüne (Bislah) baskın yaparak büyük miktarda askeri teçhizat çaldı.

Haberde güneydeki 906 Üssü'ndeki atış alanına giren şahısların askeri teçhizatla dolu on sekiz konteyneri çıkarıp her şeyi yağmaladıktan sonra olay yerinden kaçtığı bildirildi.

Çalınan ekipmanlar arasında çok sayıda fişek, seramik yelek, kurşun geçirmez yelek, koruyucu ekipman, gece görüş cihazları, özel birlik ekipmanları ve poligona eşlik eden tüm ekipmanlar yer alıyor. 

Haberde olayla ilgili olarak şu ana kadar herhangi birinin tutuklanmadığı bildirildi.

Kanal-14, 906. Üssün piyade okulu olduğunu ve tüm piyade tugaylarından ve özel birimlerden sınıf komutanları için bir eğitim merkezi olduğunu ifade etti.

Haberde yaşanan olayın özellikle de savaş sırasında rejimin askeri üslerine sızma açısından “alışılmadık ve tehlikeli bir saldırı olduğu” ifade edildi.

Habere göre rejimin ordu sözcüsü olayla ilgili olarak şunları söyledi: "Olayın ardından, soruşturmayı yürüten askeri polis tarafından İsrail Polisi ile işbirliği içinde bir soruşturma başlatıldı. Soruşturma sonunda bulgular değerlendirilmek üzere askeri savcılığa gönderilecek. Devam eden bir soruşturmayla ilgili detay vermek elbette mümkün değil."