İsrail ordusu, dört askerin daha “ölmesine izin verdi”

img
İsrail ordusu, dört askerin daha “ölmesine izin verdi” YDH

İsrail işgal ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah'ta çıkan çatışmalarda 4 askerin öldüğünü, çok sayıda askerin de yaralandığını duyurdu.




YDH- İsrail medyanın bildirdiğine göre, İsrail işgal ordusu, daha önce “direnişi yok ettiklerini” iddia ettikleri Refah'ta dün bubi tuzaklı bir evin havaya uçurulması sonucu 4 subay ve askerin öldürüldüğünü, 3'ü kritik 5 askerin de yaralandığını duyurdu.

İsrail ordusu sözcü birimi bu sabah, Gazze Şeridi'nin güneyindeki çatışmalar sırasında öldürülen askerlerin isimlerini yayınlanmasına “izin verdi.”

Öldürülen işgal askerlerin isimleri şöyle:

Givati Tugayı'nın Şaked Taburu'nda bölük komutan yardımcısı olan 23 yaşındaki Moreshetli Yüzbaşı Daniel Mimon Toaff.

Kurmay Çavuş Agam Naim, yaşı 20. 401. Zırhlı Tugay'ın 52. Taburunda sağlık görevlisi, Mishmarot'tan.

Givati Tugayı'nın Shaked Taburu'ndan 21 yaşındaki Astsubay Amit Bakri, Yoshivia'dan.

Givati Tugayı Şaked Taburu'ndan 21 yaşındaki Çavuş Dotan Şimon, Elazar'dan.

Dört işgal askerinin öldürüldüğü aynı olayda Şaked Taburu'ndan bir subay ve iki asker ağır, taburdan iki askerin de orta derecede yaralandığı bildirildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı soykırım savaşında bugüne kadar ölen işgal askeri sayısının 348'e yükseldiği bildirildi.

Ayrı bir olayda ise Givati Tugayı Keşif Birimi'nde görevli bir subayın dün Refah'ta RPG ateşi sonucu ağır yaralandığı belirtildi.

İsrail rejiminde uygulanan çok katı ‘sansür’ politikasına dikkat çeken uzmanlar, gerçek ölü ve yaralı sayısı muhtemelen daha fazla olabileceğini söylüyorlar.