Kassam, İsrail ordusuna ait araçları hurdaya çeviriyor

img
Kassam, İsrail ordusuna ait araçları hurdaya çeviriyor YDH

Bir binanın içinde bulunan İsrail askerlerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını bildiren Kassam Tugayları, Refah'ın doğusundaki cephelerde işgal araçlarının hedef alındığını belgeleyen videolar yayınladı.




YDH- Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde çok sayıda İsrail işgal gücünün bulunduğu bir binayı güdümlü füzeyle hedef almayı başardığını duyurdu.

Binanın içinde bulunan İsrail askerlerini öldürdüklerini ve yaraladıklarını bildiren Tugaylar ayrıca, Refah'ın doğusundaki cephelerde işgal araçlarının hedef alındığını belgeleyen videolar yayınladı.

Filistinli medya kaynakları dün, direnişin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde İsrail işgal güçlerine karşı ölüm ve yaralanmalara neden olan ayrıntılı bir pusu gerçekleştirdiklerini bildirmişti.

Video görüntülerinde işgal güçlerine ait helikopterlerin, direniş pususunda yaralanan askerleri tahliye ettiği görüldü.

Bu olayın, Filistin direnişinin Gazze Şeridi'nde İsrail işgal güçleriyle on bir ay boyunca şiddetli çatışmalara girmeye devam ettiği bir dönemde meydana gelmesi dikkatleri çekti.

İsrail işgal güçleri çarşamba günü bir açıklama yaparak, salı günü Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta Filistin direnişi tarafından kurulan pusuda dört askerin öldüğünü ve üçü ağır olmak üzere 6 askerin de yaralandığını kabul etmişti.



Makaleler

Güncel