Direniş Ekseni Cephesi (18-19 Eylül)

img
Direniş Ekseni Cephesi (18-19 Eylül) YDH

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 18-19 Eylül günleri gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.




Kassam Tugayları'nın 18 Eylül'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin batısında yer alan Tel el-Sultan mahallesinde İsrail işgal askerlerinin bulunduğu bir bina güdümlü füze ile hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 18 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'da Tubas'ın doğusundaki Teyasir kontrol noktasında İsrail güçlerini yoğun bir yaylım ateşiyle hedef aldı.

Şehit Abdulkadir el-Hüseyni Tugayları ile ortak bir operasyonda, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusundaki el-Cenin mahallesinde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını havan toplarıyla hedef aldı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusundaki çatışma bölgesinde İsrail ordusuna ait bir Merkava 4 Baz tankını RPG-85 mermisiyle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Hz. Yusuf'un Mezarı yakınlarında bir İsrail askeri aracına “Zülf” patlayıcı cihazı patlattı.

Kudüs Tugayları'nın 18 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kefr Rey kasabasına saldıran İsrail askeri takviye birliklerini uygun silahlarla hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin Şehitler ekseninde önceden yerleştirilmiş bir patlayıcı cihazla bir İsrail askeri Namer aracını hedef aldı ve ardından ağır silah ateşi açtı.

 “Netzarim” ekseninin güneyinde, Medinetü’z-Zehra'daki ez-Zafer Kuleleri kompleksindeki İsrail ordusunun komuta ve kontrol merkezini 107 tipi güdümlü füzelerle hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki al-Gavi kavşağında İsrail askeri araçlarına önceden yerleştirilmiş çok sayıda patlayıcı cihaz patlatıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentindeki Amman Caddesi'nde İsrail askeri araçlarına önceden yerleştirilmiş birkaç patlayıcı cihaz patlatıldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 18 Eylül'deki operasyonları:

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinin doğusundaki el-Cenin mahallesindeki Üniversite Caddesi yakınlarında bir İsrail Merkava tankını RPG ile hedef aldı.

Hizbullah'ın 18 Eylül'deki operasyonları:

Neve Ziv'deki İsrail topçu mevzilerini bir dizi roketle hedef aldı.

Habushit bölgesinde 810. Hermon Tugayı'na bağlı bir bölüğün karargahı Katyuşa roketleriyle hedef alındı.

Beyit Hillel kışlasındaki el-Sahel Taburunun karargahını Katyuşa roketleri ile hedef aldı.

Bayad Blida bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı.

Irak İslami Direnişi'nin 18 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Filistin topraklarında Hayfa'da bir bölgeyi insansız hava araçlarıyla hedef aldı.

***

Kassam Tugayları'nın 19 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Refah kentindeki Kuveyt Hastanesi'nin batısındaki İletişim Şirketi yakınlarında bir İsrail askeri araç konvoyuna pusu kurdu ve ardından yoğun çatışmalar yaşandı.

İki Şuaz patlayıcı cihazı kullanarak bir İsrail askeri personel taşıyıcısını imha etti ve bir Yasin 105 roketi ve bir tandem mermisi ile diğer iki İsrail zırhlı personel taşıyıcısını hedef aldı.

Kudüs Tugayları'nın 19 Eylül'deki operasyonları:

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan el-Eyn kampına sızma girişimini ağır bir yaylım ateşi ve patlayıcı madde kullanarak püskürttü.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kabatiye kasabasında İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi, ağır mermi yaylım ateşi ve patlayıcı cihazlar kullandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde önceden yerleştirilmiş mayınların bulunduğu bir alanda İsrail askeri araç konvoyunu pusuya düşürdü ve ardından yoğun çatışmalar yaşandı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 19 Eylül'deki operasyonları:

El-Kassam Tugayları ile ortak bir operasyonda, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde bulunan et-Tayb askeri kontrol noktasını yoğun bir mermi yağmuruna tuttu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinin güneyindeki Kabatiye kasabasına saldıran İsrail güçleriyle makineli tüfekler ve patlayıcı cihazlar kullanarak şiddetli çatışmalara girdi.

Fırtına Güçleri'nin 19 Eylül'deki operasyonları:

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kabatiye kasabasında İsrail askeri araçlarına önceden yerleştirilmiş birkaç yüksek patlayıcı cihaz (“Asif” tipi) patlatıldı.

Hizbullah'ın 19 Eylül'deki operasyonları:

“El-Merc” bölgesindeki İsrail güçlerini uygun silahlarla hedef aldı.

Yaara'da yeni kurulan “Batı Tugayı Komutanlığı” karargahına bir saldırı uçağı filosuyla hava saldırısı düzenledi.

“Beyt Hillel “deki İsrail topçu mevzilerine, mevzileri ve subay yerleşimlerini hedef alan bir intihar uçağı filosu kullanarak bir hava saldırısı gerçekleştirdi.

Ramya bölgesini topçu mermileriyle bombaladı.

 “Zarit” kışlasını önce topçu mermileriyle sonra da roket salvosuyla iki kez hedef aldı.

 “Hanita” bölgesine top mermileri atmıştır.

 “Metat” kışlasına bir Katyuşa roketi fırlattı.

“Metat eş-Şumera” kışlasını Katyuşa roketleri ile hedef aldı.

“Maale Golani” kışlasındaki 810. ‘Hermon’ Tugayı karargahına Katyuşa roketleriyle yaylım ateşi açtı.

“Malikiye” bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı.

 “Metulla” yerleşiminde askerlerin bulunduğu binalara uygun silahlarla saldırdı.

Lübnan'ın İsrail işgali altındaki Kefert Şuba Tepelerindeki “Semaka” mevzisini uygun silahlarla hedef aldı.

“Yaara” kışlasında yeni kurulan ‘Batı Tugay Komutanlığı’ karargahına roket silahları fırlattı.

 “Adamit” kışlasına bir Katyuşa roketi yaylım ateşi açtı.

İsrail ordusunun “Liman” kışlasındaki tabur karargahını bir roketatarla hedef aldı.

 “Metulla” bölgesine bir salvo Felak füzesi fırlattı.