İsrail askeri havaalanını vuran Hizbullah, önemli üsleri de hedef aldı

img
İsrail askeri havaalanını vuran Hizbullah, önemli üsleri de hedef aldı YDH

Operasyonlarına devam eden Hizbullah, Ramat David ve Amos üslerinin yanı sıra Afula'nın batısındaki Megiddo Askeri Havaalanı'nı üç kez hedef aldı.




YDH- Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve direniş çabalarını desteklemek ve Lübnan'ı ve vatandaşlarını savunmak amacıyla, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde işgale karşı çok sayıda operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah Askeri Medyası tarafından yapılan açıklamada, Afula'nın batısındaki Megiddo askeri havaalanının ve işgal güçlerine ait Ramat David üssünün hedef alındığı bildirildi.

Afula'nın batısındaki Megiddo Askeri Havaalanı'nın Fadi-1 ve Fadi-2 roketleriyle üç kez hedef alındığı kaydedildi.

Direniş ayrıca, Ramat David üssü ve havaalanını Fadi-2 füzeleriyle, kuzey bölgesinin ana lojistik destek ve ulaşım merkezi olan Amos üssünü de Fadi-1 roketleriyle hedef aldığını belirtti.

Sınıra 60 kilometre mesafede bulunan Zahrun bölgesindeki bir patlayıcı fabrikasını da Fadi-2 roketleriyle hedef alındığı duyuruldu.

Hizbullah tüm bunların yanı sıra Hayfa'ya da yoğun roket saldırısı başlattı.

İsrail medyası Hayfa, Kiryat Ata çevresinde güçlü patlamaların duyulduğunu açıkladı.

İşgal medyası ayrıca, Afula, Gingar, Yafia el-Nasiriya, Migdal HaEmek, Mazraa ve el-Celil ve Hayfa'nın geniş alanları da dahil olmak üzere işgal altındaki kuzey Golan'da hava saldırısı sirenlerinin etkinleştirildiğini bildirdi.

Afula'da şiddetli patlamalar duyulduğunu bildiren İsrail medyası, roketler ve önleyici füze parçalarının da Nasıra bölgesine düştüğünü söyledi.

Kiryat Şmona'yada  çok sayıda roketin düştüğü kaydedildi.