İsrailli komutan: Hizbullah’ın sonsuz füze fırlatma kapasitesi var

img
İsrailli komutan: Hizbullah’ın sonsuz füze fırlatma kapasitesi var YDH

Eski İsrailli komutan Zvika Haimovich, Hizbullah'ın füze kapasitesinin neredeyse sınırsız olduğunu ve direnişin 180'den fazla füzeyi bir saatte ateşleyebileceğini belirtti.




YDH - İsrail ordusunun eski hava savunma komutanı Tuğgeneral Zvika Haimovich, Hizbullah'ın bugün 180'den fazla füze fırlattığını ve örgütün bu sayıyı sadece bir saat içinde ateşleyebileceğini söyledi.

Haimovich, Hizbullah'ın henüz tam kapasiteyle saldırmadığını vurgularken, İsrail ordusunun direnişin füze stokunun yüzde 50'sinin imha edildiği yönündeki değerlendirmesine katılmadığını ifade etti.

Hizbullah'ın füze fırlatma kapasitesinin neredeyse sınırsız, hatta tükenmez olduğuna işaret eden Haimovich, Siyonist rejimin son iki gündür tanık olduğu durumun, Hizbullah'ın gerçek kabiliyetlerinin ve yapabileceklerinin sadece küçük bir kısmı olduğunu vurguladı.

Bu açıklama, eski Güvenlik Danışmanı ve İsrail Askeri İstihbarat Müdürlüğü Araştırma Dairesi Başkanı Yedek Tümgeneral Yaakov Amidror'un, ‘İsrail'in Hizbullah'ın kabiliyetlerini yok etmeye yakın bile olmadığını’ söylemesinin ardından geldi.

Amidror, İbranice yayın yapan Kanal 14'e yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın yaklaşık 100 bin roketi olduğunu kaydederek “Bunun 30 binini vursak bile hâlâ 70 bin roketleri var, bu da Hamas'ın sahip olduğunun yedi katı,” değerlendirmesini yaptı.

Amidror, dolayısıyla Tel Aviv'in ‘Hizbullah'ı yenmekten ya da kabiliyetlerini elinden almaktan çok uzak olduğuna’ dikkat çekti.

Bu bağlamda, İsrail medyası Amidror, Hizbullah'ın ‘askeri operasyonlara rağmen Tel Aviv'i vurma ve İsrail hava sahası ile elektrik santrallerinin yanı sıra Hava Kuvvetleri üslerini felç etme kapasitesine sahip olduğunu’ bildirdi.

Amidror, ayrıca “Hedefler eninde sonunda tükenecek ve bir yıpratma savaşı başlayacak; bunu geçmişten biliyoruz,” yorumunu ekledi.