Hizbullah'tan Lübnan halkına uyarı

img
Hizbullah'tan Lübnan halkına uyarı YDH

Hizbullah, İsrail'in Bekaa Vadisi'ne, açıldıktan sonra verileri kopyalayıp silerek mobil cihazlara zarar vermek üzere tasarlanmış zararlı barkodlar içeren broşürler attığı uyarısında bulundu.




YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Hizbullah bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Bekaa Vadisi'nde mobil cihazlara zarar vermek üzere tasarlanmış “kötü niyetli” bir barkod içeren broşürler attığını söyledi.

Hizbullah, “Düşman Siyonistler Bekaa bölgesine barkodlu broşürler bırakıyor ve bunu başka bölgelerde de yapabilirler. Son derece kötü niyetli olduğu için QR kodu bağlantısını açmamanızı veya dağıtmamanızı tavsiye ediyoruz,” dedi.

Açıklamada, bağlantı açıldıktan sonra verilerin kopyalanacağı ve daha sonra silineceği belirtildi.

İsrail rejiminin iletişim cihazlarını hedef alan bir dizi saldırının ardından Beyrut'un bir banliyösüne hava saldırısı düzenlemesi ve Lübnan'ın güney ve doğu bölgelerine yoğun hava saldırıları gerçekleştirmesiyle gerilim tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerinin sayısının 558'e yükseldiğini ve 1.835 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Hizbullah, şehitler için adil bir misilleme sözü verdi ve “Lübnan'ı ve halkını savunmak ve Gazze'deki Filistin halkını ve Direnişini desteklemek için” İsrail askeri üslerine ve kuzey yerleşimlerine stratejik bir dizi operasyon düzenleyeceğini duyurdu.

Kısa bir süre önce İsrail'in Kanal 12 televizyonu Safed yakınlarındaki Roş Pina yerleşimine sekiz ağır roketin isabet ettiğini bildirdi.