Abbas Arakçi: Lübnan’a seyirci kalmayız
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İran’ın Lübnan’a kapsamlı bir saldırıya tahammül etmesinin mümkün olmadığını söyledi.
YDH- Fars haber ajansının bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, bugün Kuveyt veliahdı ve Pakistan başbakanı ile yaptığı görüşmelerde ikili ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.
Abbas Arakçi Kuveyt veliahdıyla görüşmesinde Fars Körfezine kıyısı olan ülkelerle ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerifle görüşmesinde de bölgesel gelişmelere değinen İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Amerika’nın İsrail rejiminin cinayetlerini durdurma iradesinin bulunmadığını söyledi.
İsrail rejiminin Lübnan’a yönelik son saldırılarına da değinen Arakçi, Lübnan’daki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtti ve “Lübnan’a yönelik bir kapsamlı savaşa tahammül etmek kesinlikle mümkün değildir. İran İslam Cumhuriyeti böylesine büyük bir olay karşısında seyirci kalmayacaktır” dedi.
İlgili Haberler
İran sınırlarında 50’den fazla askerî birlik teyakkuzda
10 Ekim 2026 21:38
Devrim Muhafızları, Hürmüz'de deniz mayınına çarpan süper tankerin gör…
10 Ekim 2026 20:25
İran’ın savaştaki hedefi: ABD’yi Fars Körfezi’nden çıkarmak
10 Ekim 2026 13:40
İsrail’den İran’ın nükleer programına “mutlak denetim” planı
10 Ekim 2026 13:22
