Sudan'da BAE'ye ait askeri üsse hava saldırısı
Sudan’ın Güney Darfur bölgesindeki Nyala şehrinde düzenlenen bir hava saldırısında, Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı 4 subay hayatını kaybederken, 9 asker yaralandı.
YDH - Sudan'da gerçekleşen bir hava saldırısında, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) bağlı 13 subay ve askerin hayatını kaybettiği ya da yaralandığı bildirildi.
Yemen News Portal'a konuşan kaynaklar, BAE’nin Sudan’daki Hızlı Müdahale Kuvvetleri'ni desteklemek amacıyla silah ve mühimmat taşıyan bir İlyuşin kargo uçağının inişinin ardından, Sudan’ın batısındaki Güney Darfur eyaletinin Nyala kentindeki havaalanında BAE güçlerine ait bir operasyon odasının bombalandığını aktardı.
Sudan ordusuna ait bir MiG-29 savaş uçağı tarafından düzenlenen saldırıda, havaalanındaki VIP salonu ve pist hedef alındı.
Saldırıda 4 BAE subayı hayatını kaybederken, 7'si ağır olmak üzere 9 kişi yaralandı.
BAE Savunma Bakanlığı, toplamda 13 subay ve askerin öldüğünü ve yaralandığını doğrulayan bir açıklama yaptı, ancak olayın tam yeri veya detayları hakkında bilgi vermeksizin sadece "Görev esnasında bir kaza meydana geldi," ifadesini kullandı.
İlgili Haberler
ABD-İsrail destekli Suudilerin hedefinde yine çocuklar var
04 Kasım 2026 19:33
Babulmendeb'de Suudi destekli güçlerden 3 binden fazla kayıp
03 Kasım 2026 20:21
Yemen ordusu Suudi güçlerinin silah depolarını vurdu
03 Kasım 2026 20:18
ABD―İsrail destekli Suudiler, Yemen'de 854 sivil öldürdü ve yaraladı
03 Kasım 2026 18:00
