İsrail'in Beyrut'a saldırısında FHKC liderleri şehit düştü

img
İsrail'in Beyrut'a saldırısında FHKC liderleri şehit düştü YDH

Siyonist rejimin Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin (FHKC) üç üyesi, ikisi lider olmak üzere hayatını kaybetti.




YDH - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İsrail'in Beyrut'ta bir konuta düzenlediği hava saldırısında ikisi lider olmak üzere üç üyesinin hayatını kaybettiğini doğruladı.

FHKC, yaptığı açıklamada, Muhammed Abdül Aal, İmad Avde ve Abdurrahman Abdül Aal isimli üç kadrosunun şehit düştüğünü bildirdi. Söz konusu isimler, İsrail'in başkent Beyrut'un Cola semtindeki bir apartman dairesini hedef alması sonucu hayatlarını kaybettiler.

FHKC, açıklamasında hayatını kaybeden üyeleriyle gurur duyduklarını ifade ederek silahlı direnişe olan bağlılıklarını vurguladı.

Örgüt, İsrail işgali sona erene kadar mücadeleye devam ederek bu liderlerin ve tüm Filistinli ile Arap şehitlerinin fedakarlıklarını onurlandıracaklarına söz verdi.

Pazar gecesi İsrail'in Beyrut'un Kula bölgesinde çok katlı bir konut binasını hedef aldığı bildirilmişti.

İlk bilgiler, saldırının savaş uçakları yerine insansız hava aracı ile gerçekleştirildiğini gösteriyor. Bazı kaynaklara göre, hedef alınan dairede patlamamış bir füzenin bulunduğu belirtiliyor.

İslami Cihad'dan kınama ve başsağılığı mesajı

Öte yandan Filistin İslami Cihadı, İsrail işgal güçleri tarafından işlenen iğrenç suçun devam eden saldırganlıkta tehlikeli bir tırmanışı temsil ettiğini belirterek, 'düşmanın, insani yasaları ve sivillerin kutsallığını hiçe sayarak, bulundukları her yerde tüm Direniş güçlerini hedef alma kararlılığının' altını çizdi.

İslami Cihad, FHKC ve tüm direniş gruplarıyla tam dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, bu canice saldırının savaşçıların kararlılığını caydırmayacağını, aksine Filistin'in kurtuluşuna kadar mücadeleye devam etme azimlerini güçlendireceğini vurguladı.

Açıklamada, "FHKC'deki yoldaşlarımızın hedef alınması, düşmanın Direniş güçlerini zayıflatmaya yönelik süregelen girişimlerinin bir parçasıdır, ancak şehitlerin kanı bu saldırganlık karşısında kararlılığımız ve direncimiz için yakıt görevi görecektir," ifadelerine yer verildi.

Hamas, Lübnan'da şehit düşen lideri Fetih Şerif'in yasını tutuyor

Hamas da İsrail'in Güney Lübnan'daki el-Bus mülteci kampındaki evini hedef alan hava saldırısında eşi, oğlu ve kızıyla birlikte hayatını kaybeden Lübnan'daki lideri ve yurt dışı yönetiminin bir üyesi olan Fetih Şerif (Ebu el-Emin) için yas ilan etti.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), daha önce rejimin, Sur kenti yakınlarındaki el-Bas Filistin mülteci kampını hedef aldığını duyurmuştu.

Hamas yaptığı açıklamada, lider Ebu el-Emin'in Filistin halkına ve haklı davasına hizmetle dolu bir ömrün ardından, Kudüs yolunda Aksa Tufanı Savaşı'nda şehit düştüğünü vurguladı. Hamas ayrıca Şerif'i 'aktif, canlı, cesur ve yürekli' olarak nitelendirdi.

Hamas, şehide ve tüm Filistinli şehitlere, işgal sona erip Filistin toprakları ve Kudüs özgürleşene ve tutukluların serbest kalmasına kadar mücadeleden vazgeçmeyecekleri sözünü verdi.