Şeyh Naim Kasım: Filistin'i aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz

img
Şeyh Naim Kasım: Filistin'i aynı kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz YDH

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hasan Nasrullah'ın şehit edilmesinin ardından ilk kez konuştu. Siyonist rejimin iddialarını yalanlayan Kasım, örgütün direnişe devam edeceğini ve yeni bir genel sekreter seçileceğini açıkladı.




YDH - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehit edilmesinin ardından kamuoyuna açıklamalarda bulundu.

Şeyh Naim Kasım, "Size hayatımın en karanlık ve en trajik anlarında yazıyorum. Biz kardeşimizi, sevgilimizi ve babamızı, Genel Sekreter Seyyid Hasan Nasrallah'ı kaybettik." cümlesiyle sözlerine başladı.

"Şehit Seyyid Hasan Nasrullah'ın önceliği Arap ve İslam birliği çerçevesinde Kudüs'tü," diyen Kasım, "Seyyid Nasrullah, sahip olduklarını Allah yolunda feda eden mücahitlerin aşığıydı," diye ekledi.

Kasım sözlerine şöyle devam etti: "Sevgili ve çok değerli Seyyid Nasrullah'ın vefatından dolayı başsağlığı diliyoruz. Seyyid Nasrullah; halk kitleleri, hürriyet sevdalıları, Filistin ve onu Siyonistlerden kurtarmayı uman, Amerikan-Siyonist sömürgeciliğinin gücünü kırmayı hedefleyen herkes tarafından seviliyordu."

Siyonist rejimin Amerika'nın desteğiyle ve tüm imkânlarıyla Lübnan topraklarına ve sivillere saldırdığını ve katliamlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı, şu ifadeleri kullandı: "İsrail, vahşet konusundaki kararlılığının amacına ulaşacağını düşünüyorsa hayal görüyor demektir. 'Ekmek kuyrukları' katliamı ve diğer Siyonist suçlar dağları yerinden oynatırdı, ama biz ısrarcı ve kararlıyız."

Kasım, direniş hareketinin devam ettiğini ve Hizbullah'ın hedeflerine ve cihat alanındaki faaliyetlerine devam ettiğini vurgulayarak, "Liderlik sistemi, Seyyid Nasrullah'ın kurduğu hassasiyetle devam ediyor.

Komuta sistemi, Seyyid Nasrullah'ın kurduğu her şeyle ve alternatif planlarla devam ediyor," diyen Hizbullah lideri, "Direniş, Filistin'i savunmak için Gazze'yi desteklemeye aynı kararlılıkla devam edecek," diye konuştu.

Şeyh Naim Kasım, "Yaptığımız şey, savaşı ve sahanın gerektirdiklerini takip etme planının bir parçası olarak asgari olandır. Savaşın uzun süreceğini biliyoruz ve her türlü olasılığa hazırız. Bu savaştan zaferle çıkacağız," diye ekledi.

Kasım, "Kayıplarımız büyük, ama düşmanın amacına ulaşamayacağından ve bu savaştan zaferle çıkacağımızdan eminiz. İsrail, askeri kabiliyetimize dokunamayacak.

İsrailliler karadan girmeye karar verirse her türlü olasılığa karşı koyacağız ve hazırız. Direniş güçleri de kara çatışmasına hazırdır," diyerek, "Kapasitemiz güçlü ve büyük, düşman kapasitemize ulaşamadığı için çılgına dönüyor," değerlendirmesini yaptı.

Şeyh Naim Kasım: "Çağrı cihazı ve telsiz katliamlarından, komutanların ve Genel Sekreter'in şehadetine kadar yaşadıklarımız orduları ve örgütleri sarsabilirdi; ancak biz yola devam ediyoruz. Biz umudun insanlarıyız ve Allah'ın zafer vaadine güveniyoruz." dedi.

Kasım, Lübnan halkının gösterdiği ulusal dayanışmaya da işaret etti ve "Siz fedakâr insanlara güveniyoruz, aynı gemideyiz ve 2006'da kazandığımız gibi kazanacağız. Hizbullah'ın yapısında lider yardımcıları ve herhangi bir pozisyonda lider yaralandığında hazır olan yedek alternatifler vardır," diye açıkladı.

Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehadetinden sonra Hizbullah'a bir genel sekreter seçilmesiyle ilgili olarak Kasım, "Parti içinde seçim için benimsenen mekanizmaya göre ilk fırsatta partiye bir genel sekreter seçeceğiz," bilgisini verdi.

Kasım, "Partideki seçimler kolay olacak çünkü hedeflerimiz net ve tek yürek olduğumuz için," diye ekledi.

Yetkili, "Aynı gemideyiz, zafer bizim müttefikimizdir. Biraz sabra ihtiyacımız var. Güç ve hazırlık açısından sahip olduklarımızı hazırladık," diyerek sözlerini noktaladı.