Nasrullah'ın şehadeti sonrası Hindistan ve Pakistan'da protestolar

img
Nasrullah'ın şehadeti sonrası Hindistan ve Pakistan'da protestolar YDH

Pakistan ve Hindistan’ın çeşitli şehirlerinde, İsrail’in hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın öldürülmesini kınayan gösteriler düzenlendi.




YDH - İsrail’in Beyrut’un güney banliyölerine 27 Eylül Cuma akşamı düzenlediği hava saldırısında Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehit olmasının ardından, Pakistan ve Hindistan’ın pek çok şehrinde protesto gösterileri yapıldı.

Pakistan’ın Karaçi kentinde binlerce kişi, Nasrullah’ın şehadetini kınamak için sokaklara döküldü. Ülkenin farklı şehirlerinde de benzer gösteriler düzenlendi ve Nasrullah için sembolik anma törenleri gerçekleştirildi.

Hindistan’ın Uttar Pradesh eyaletinin başkenti Lucknow’da da halk sokağa çıktı. Gösterilere katılanlar, ellerinde Seyyid Hasan Nasrullah’ın fotoğraflarını taşıyarak, onun şehadeti nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdiler ve Lübnan halkına taziye mesajları iletti.

Göstericiler, Nasrullah’ın Filistin’in özgürlüğü ve İslam dünyasının direnişi için verdiği mücadeleden duydukları gururu ifade etti.

Ayrıca, Hizbullah liderinin bu fedakârlıklarıyla hak ettiği şehadete ulaştığını ve direniş hareketinin, İsrail’e ve onun destekçilerine karşı mücadelesine devam edeceğine olan güvenlerini belirtti.