Kremlin, Nasrullah'a yönelik suikastı kınadı

img
Kremlin, Nasrullah'a yönelik suikastı kınadı YDH

Kremlin, Hizbullah Genel Sekreteri Nasrullah'ı hedef alan suikastın bölgede ciddi istikrarsızlığa yol açabileceği ve Lübnan'da Gazze benzeri bir insani kriz yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.




YDH - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ın öldürülmesini ve Lübnan'daki yoğun nüfuslu bölgelere yapılan saldırıları kınayarak, Gazze'dekine benzer bir insani felaket yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Kremlin, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın İsrail'in Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği bir saldırıda öldürülmesini şiddetle kınadı.

Peskov, olayın 'bölgenin tehlikeli bir şekilde istikrarsızlaşmasına' yol açtığını belirtti.

Sözcü, Lübnan'daki yerleşim alanlarının bombalanmasının 'ağır can kayıplarına neden olduğunu ve Gazze'dekine benzer bir insani felaket yaratacağını' da sözlerine ekledi.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı da İsrail'in Nasrullah'a yönelik suikastını kınamış ve bunun Lübnan ve tüm Orta Doğu üzerindeki olası yansımaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Bakanlık, "Bu şiddet eylemi Lübnan ve tüm Orta Doğu için çok daha ciddi sonuçlara gebedir ve İsrail, sonraki tırmanışın tüm sorumluluğunu taşımaktadır," diye eklemişti.

Bakanlık, 'bir kez daha İsrail'i, akan kanı durduracak ve siyasi ve diplomatik bir çözüm için gerekli koşulları yaratacak şekilde çatışmaları derhal sonlandırmaya' çağırmıştı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, bugün üst düzey bir ekonomik heyetin başında Tahran'a geldi. Ziyareti sırasında bir dizi İranlı yetkiliyle görüşmesi planlanıyor.