Hizbullah'tan Hayfa'nın kuzeyine operasyon

img
Hizbullah'tan Hayfa'nın kuzeyine operasyon YDH

Hizbullah, Gazze'deki Filistinlilere destek vermek amacıyla İsrail'in kuzeyindeki yerleşim birimlerine Fadi-1 füzeleriyle saldırı düzenledi.




YDH - Lübnan İslami Direnişi, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına destek vermek, direnişlerini güçlendirmek ve Lübnan'ı savunmak amacıyla Hayfa'nın kuzeyindeki bir dizi yerleşimi Fadi-1 füzeleriyle hedef aldığını açıkladı.

Hizbullah, bu operasyonun İsrail'in Lübnan'daki şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına bir karşılık olduğunu vurguladı.

İsrail ordusu ise, Lübnan'dan Celile ve Hayfa'nın merkezine en az 10 füze atıldığını bildirdi.

Bölgede ve Hayfa'nın kuzeydoğusundaki Kiryat Ata yerleşiminde sirenler çaldı. Lübnan'dan atılan bir füze sonucu çıkan yangın, paniğe neden oldu.

Ayrıca Hizbullah, İsrail'in Kfar Giladi yerleşim birimini Nur füzesiyle hedef aldı. Hizbullah, 8 Ekim'den bu yana ilk kez bu tür bir füze kullandığını duyurdu.

Hizbullah, füzelerle Yiftah yerleşiminde İsrail askerlerinin toplanma noktasını doğrudan vururken, Beyt Sayda'da başka bir toplantıyı, Zaura'da ise üçüncü bir toplanma noktasını hedef aldı.

İsrail'in Lübnan'daki yerleşim yerlerine ve sivillere yönelik saldırılarına karşılık olarak Hizbullah, Capri, Saar, Geşer Haziv yerleşimlerini ve işgal altındaki Safed kentini bombaladı. Her bir hedefe birer roket mermisi atıldı.

Hizbullah ayrıca, Naura üssünü Fadi-2 füzeleriyle ve Sade mevkiindeki bir İsrail piyade gücünü topçu mermileriyle hedef alarak doğrudan isabet sağladığını bildirdi.