Netanyahu ucuz kurtuldu

img
Netanyahu ucuz kurtuldu YDH

Hizbullah, aralarında İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ikamet ettiği Kayserya'nın da bulunduğu yeni yerleşim yerlerini de içine alacak şekilde faaliyet alanını genişletti.




YDH- Hizbullah’ın, yeni İsrail yerleşimlerini hedef alan operasyon çevresini genişleterek füze yağdırmasının ardından Kayserya'da da sirenlerin çalması sonrası İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’un acilen bir sığınağa götürüldüğü bildirildi.

Olayı haberleştiren İsrail haber sitesi Walla'ya göre, sirenler çaldığında işgal altındaki Kayserya'daki konutunda bulunan Netanyahu sığınak aramaya başladı.

Bu gelişme, Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail askeri üslerine karşı ateş gücünü arttırdığı, İsrail işgaline karşı hedefli operasyonlarını sürdürdüğü ve güneydeki saldırılara karşılık verdiği bir sırada meydana geldi.

Hizbullah bu operasyonların Gazze'yi ve direnişini desteklemenin yanı sıra İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına karşı Lübnan'ı ve halkını savunmak için yapılmakta olduğunu vurguladı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Merçavim, Misgav Am, Hanita, Hayfa, Krayot, Akka, Nehariye ve Beyt Şian Vadisi gibi yerleşim yerlerinde Lübnan'dan roket atışlarıyla eş zamanlı olarak alarm sirenleri duyulduğu bildirildi. İsrail medyası Hayfa ve Krayot semalarındaki durumu kaotik olarak tanımladı.

Buna ek olarak, İsrail medyası Netanyahu ve bazı bakanların İran'ın İsrail’e karşı tepkisi misillemesi sırasında Kudüs'te güçlendirilmiş bir yeraltı mekanına sığındığını, İsrail işgal Güvenlik Bakanı Yoav Gallant'ın ise Tel Aviv'deki Güvenlik Bakanlığı'nda bir yeraltı tesisinde saklandığını bildirdi.