FHKC: Ayetullah Hamenei'nin konuşması direnişe güçlü bir destekti

img
FHKC: Ayetullah Hamenei'nin konuşması direnişe güçlü bir destekti YDH

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İran'ın Filistin davasına verdiği desteği takdir ederek, özellikle Ayetullah Ali Hamenei'nin son açıklamalarını ve İran'ın bölgedeki girişimlerini selamladı.




YDH - Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), İran'ın Filistin davasına yönelik destekleyici tutumuna övgüde bulundu. Özellikle İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Ali Hamenei'nin son açıklamalarını takdirle karşıladı.

FHKC, 4 Ekim 2024 tarihinde yayımladığı bildiride Ayetullah Hamenei'nin konuşmasını, "Filistin ve Lübnan halklarının yanı sıra işgale, saldırganlığa ve soykırıma karşı meşru mücadele ve direnişe güçlü bir destek gösterisi" olarak nitelendirdi.

Direniş örgütü, Ayetullah Hamenei'nin son konuşmasının yanı sıra İran Cumhurbaşkanı Mesud Pizişkiyan'ın Asya İşbirliği Diyalog Forumu'nda daha önce yaptığı açıklamalara da atıfta bulunarak, İran'ın bölgesel meselelere verdiği istikrarlı desteğin altını çizdi.

FHKC ayrıca İran Dışişleri Bakanı'nın kısa süre önce Lübnan'a gerçekleştirdiği ziyareti de övdü ve bunu "önemli bir dayanışma ve Lübnan halkının saldırganlık karşısındaki direncine somut ve içten bir destek" gösteren "cesur bir girişim" olarak değerlendirdi.

Son askeri gelişmelere değinen FHKC, "İran'ın kibirli Siyonist düşmana yönelttiği saldırıları, saldırganlığı ve soykırım eylemlerini caydırmak için gerekli bir hamle olarak gördüğünü" belirtti. Örgüt, bu tür önlemlerin "ortak gelecekleri ve güvenlikleri için bölge halkları arasında kardeşlik ve iş birliğine dayalı olarak bölgede istikrarın sağlanması açısından elzem olduğunu" vurguladı.

Açıklama, FHKC'nin "herhangi bir sömürgeci gözetim ya da müdahaleyi" reddettiğini vurgulayarak ve "Siyonist varlık tarafından temsil edilen sömürgeci askeri üssün dağıtılması" çağrısında bulunarak sona erdi.



Makaleler

Güncel