İslami Cihat: Hizbullah’la omuz omuza savaşıyoruz

img
İslami Cihat: Hizbullah’la omuz omuza savaşıyoruz YDH

Filistin İslami Cihat Hareketi’nin genel sekreteri, İsrail'in Lübnan'da aralıksız devam eden saldırıları karşısında grubunun Hizbullah ile dayanışma içinde olduğunu yineleyerek, Filistinli direnişçilerle ve Hizbullah savaşçılarının Tel Aviv rejimine karşı omuz omuza mücadele ettiğini vurguladı.




YDH- Aksa Tufanı Operasyonu’nun birinci yıldönümü arifesinde televizyonda bir konuşma yapan İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nehhale, Lübnan ulusunu, Hizbullah direniş hareketini ve onun merhum lideri, direnişin sembolü Seyyid Hasan Nasrullah'ı selamladı.

Nehhale, “Savaşçılarımız Lübnan cephesinde Hizbullah savaşçılarıyla omuz omuza savaşıyor. Lübnanlı kardeşlerimiz savaş alanında en üst düzeyde çatışma sergilemişlerdir” dedi.

Perşembe günü şafak vakti itibarıyla Hizbullah savaşçıları, İsrail güçlerinin Güney Lübnan'daki birden fazla cephede ilerleme girişimlerini püskürtüyor ve ağır ekipman ve personel kaybına neden oluyor.

Lübnanlı bir siyasi analist yakın zamanda yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın operasyonel kabiliyetlerini övmüş ve Güney Lübnan'a karadan saldırmaya kalkışmaları halinde İsrail güçlerinin Hizbullah için "kolay hedef" haline geleceğini söylemişti.

Nehhale ayrıca, Yemen halkına ve Ensarullah direniş hareketi lideri Abdulmelik el-Husi'ye Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ve direnişlerine verdikleri “mükemmel ve eşsiz” destekten ötürü selamlarını iletti.

İran'ı Filistin davasına uzun süredir verdiği destekten ötürü öven Filistinli direniş lideri, İslam Cumhuriyeti'nin karşılaştığı tüm zorluklara rağmen Direniş Ekseni'ni desteklemeye devam ettiğini vurguladı.

Nehhale konuşmasının başka bir yerinde İslami Cihat Hareketi’nin silahlı kanadı olan Kudüs Tugayları'nın hem işgal altındaki Batı Şeria'da hem de kuşatma altındaki Gazze Şeridi'nde olmak üzere Filistin topraklarındaki tüm savaş alanlarında sürekli varlık gösterdiğini belirtti.

İslami Cihad'ın direniş güçlerinin birliğine olan bağlılığının geçen yıl Ekim ayı başında Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlatılmasından bu yana belirgin olduğunu bildirdi.

İslami Cihat lideri daha sonra, tüm direniş güçlerini ve Filistin toplumunun tüm kesimlerini birlik olmaya ve işgalci İsrail rejimine karşı mücadelelerinde ayrılık ve bölünmeye yol açan şeylerden uzak durmaya çağırdı.

“Nihai zafere ulaşmak için bölgedeki direniş güçlerinin birliği şarttır. Siyonist düşmana karşı koymak için Filistin ulusunun birliği şarttır.” diyen Nehhale şöyle devam etti: “Gazze savaşının ilk gününden itibaren kararımız, direniş güçlerini savaş alanında birleştirmek oldu. Hamas hareketindeki kardeşlerimize siyasi savaşı yönetme yetkisi verdik.”

İslami Cihadt lideri, “Siyonist düşmanın zaman harcamaya devam ettiğini, yükümlülüklerinden kaçtığını ve direniş güçlerini bir şekilde teslim olmaya zorlamak için makul olmayan talepler öne sürmeye çalıştığını” belirtti.

Nehhale ayrıca, İslami Cihad'ın İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, savaştan harap olmuş kıyı bölgesinin yeniden inşası ve Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını garanti eden bir takas anlaşması da dahil olmak üzere daha önce ilan ettiği taleplerine bağlılığını yineledi.