Ebu Ubeyde'den Aksa Tufanı mesajı

img
Ebu Ubeyde'den Aksa Tufanı mesajı YDH

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı'nın düşman karşısındaki kararlı direnişin bir sembolü olduğunu dile getirdi.




YDH - İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı operasyonunun birinci yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, İsrail'e karşı devam eden mücadeleye dair önemli mesajlar verdi. Gazze'den seslenen Ebu Ubeyde, Filistin direnişinin kararlılığını vurgulayarak operasyonun tarihsel bağlamını değerlendirdi.

Ebu Ubeyde, konuşmasında "Modern çağın en profesyonel ve başarılı komando operasyonunun üzerinden bir yıl geçti," diyerek, Aksa Tufanı'nın düşman karşısındaki kararlı direnişin bir sembolü olduğunu belirtti.

Ayrıca Aksa Tufanı'nın, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik artan saldırganlığı ve yerleşim politikaları sonucunda başladığını ifade eden Ebu Ubeyde, Gazze direnişine yönelik büyük bir saldırının öncesinde İsrail’e karşı önleyici bir operasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Filistin halkının, komşu Arap ülkelerinin ihanetine, rejimlerin suç ortaklığına ve İsrail’in güçlü saldırılarına rağmen destansı bir kararlılıkla direndiğini dile getiren Ebu Ubeyde, "Gazze’nin direnişi, her karışında kahramanca bir şekilde devam ediyor," dedi.

Bölgesel desteğin önemine vurgu yapan sözcü, Yemen ve Irak'tan kalkan insansız hava araçlarının işgal altındaki Filistin semalarında dolaştığını ve İsrail’e ağır kayıplar verdirdiğini söyledi. İran’ın da "Sadık Vaadi" saldırılarıyla direnişe destek verdiğini belirtti.

Ebu Ubeyde, İsrail’in büyük askeri ve ekonomik kayıplar yaşadığını belirterek, "Binlerce düşman askerini öldürüp yaraladık, yüzlerce askeri aracı hizmetten çıkardık," ifadesini kullandı.

İsrail’in uluslararası arenada da yalnızlaştığını belirten Ebu Ubeyde, Siyonist varlığın dünya halkları tarafından dışlandığını dile getirdi.

Filistin halkının uzun süreli bir yıpratma mücadelesiyle düşmana karşı direndiğini ifade eden Ebu Ubeyde, bu mücadelenin başarıya ulaşacağını söyledi. Ayrıca, İsrail’in sadece güç dilinden anladığını ve ona ancak silahla karşı koyulabileceğini vurguladı.

Batı Şeria’daki Filistinlilere direnişi yükseltme çağrısında bulunan Ebu Ubeyde, İsrail’in Filistin topraklarında tek bir Filistinli görmek istemediğini söyledi. Son dönemde yaşanan Yafa operasyonunun gelecek operasyonların sadece bir başlangıcı olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, İsrail’e esirlerin durumuna dair de uyarılarda bulundu. İsrail hükümetinin esirlerini kurtarma konusundaki başarısızlığını eleştirdi ve esirlerin güvenlik risklerine karşı daha güvenli bölgelere nakledilmeleri yönünde talimat aldıklarını söyledi.

Esirlerin tehlike altında olduğunu belirterek, çatışma bölgelerinde İsrailli esirlerin çapraz ateşe maruz kalma riskinin arttığını kaydetti.

Konuşmasının sonunda Ebu Ubeyde, Filistin halkını desteklemek amacıyla Arap, İslam dünyası ve uluslararası toplumun daha büyük kampanyalar başlatması çağrısında bulundu.

Ayrıca, İslam dünyasının alimlerine cihadın farz olduğunu açıklamaları ve Filistin halkının maruz kaldığı zor duruma dikkat çekmeleri yönünde de çağrıda bulundu.