İsrailli analist: İyi hazırlanan Hizbullah İsrail askerlerini bekliyor

img
İsrailli analist: İyi hazırlanan Hizbullah İsrail askerlerini bekliyor YDH

İsrailli bir analist, İsrail işgal güçlerinin, Hizbullah’ın hazırlıklı olduğunu ve kendilerini beklediğini bilmeleri gerektiğini söyledi.




YDH- El-Meyadin’de yer alan habere göre, İsrailli bir düşünce kuruluşu olan “Alma”nın analistlerinden Avraham Levine dün yaptığı açıklamada, Direniş hareketinin lider kadrosundaki bozulma iddialarına rağmen Hizbullah'ın İsrail işgal güçleri için “ciddi bir tehdit” olmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Reuters'a konuşan Levine, Hizbullah'ın İsrail'in herhangi bir askeri harekatına karşı “iyi hazırlandığını ve beklediğini” vurgulayarak, bu konuda son derece yetenekli olduklarını belirtti.

Levine, Hizbullah’ın “emir komuta zincirinin zarar görmüş olması, İsrail yerleşimlerine ateş açma veya İsrail güçlerini vurma yeteneğini ortadan kaldırmıyor” dedi.

Ayrıca, Hizbullah'ı, İsrail işgalinin ve dünyanın geri kalanının tanıdığı Direniş ordusunun ta kendisi olarak tanımladı.

Perşembe günü İsrail medyasında yer alan haberlerde de üyelerine yönelik son suikastların ardından Hizbullah'ın ne yenilgiye uğratıldığı ne de çökertildiği belirtilmişti.

Bu arada Hizbullah savaşçıları, İsrail’in bir hafta önce “sınırlı kara harekâtı” ilan etmesinden bu yana işgal altındaki Filistin topraklarından Lübnan kasabalarına sızmaya çalışan İsrail birliklerine ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor.

Medya, Lübnan'dan Kiryat Şmona'ya doğru açılan roket ateşi sonucu iki İsraillinin öldüğünü kaydetti.

İsrail gazetesi Israel Hayom'un askeri konular yorumcusu Yoav Limor, Hizbullah'ın son birkaç gündür İsrail'e yönelik roket saldırılarını yoğunlaştırdığını belirtti.

Limor, Lübnan'dan gelen bazı roketlerin durdurulmasına rağmen İsrail savunma sistemlerinin bunların tamamını engelleyemediğini ve bunun da İsrail'in “iç cephesine” ve ordusuna ciddi zarar verdiğini belirtti.

Lübnan sınırında 24 saat içinde 20 İsrail askeri yaralandı

Konuyla ilgili olarak İsrail medyası 24 saat içinde 20'si Lübnan sınırında ve ikisi Gazze Şeridi'nde olmak üzere 22 İsrail askerinin yaralandığını bildirdi.

İşgal altındaki Sefad'da bulunan Ziv Tıp Merkezi, Lübnan'ın kuzey sınırında Hizbullah ile yaşanan çatışmalarda yaralanan yedi askerin hastaneye getirildiğini doğruladı.

İsrail medyası, el-Celile'nin merkezindeki Karmiel bölgesini hedef alan bombardımanın ardından dört kişinin yaralandığını bildirirken, bir İsrail helikopterinin yaralıları tahliye etmeye çalışırken Mays el-Cebel bölgesinde tam isabetle vurulduğunu ve İsrail ambulanslarının olay yerinden kaçmak zorunda kaldığını belirtti.

Perşembe sabahı erken saatlerde İsrail işgal ordusu, Lübnan sınırında devam eden çatışmalarda bir askerinin öldürüldüğünü ve bir diğerinin de yaralandığını itiraf etti.

Ordu, askerin 228. Tugay'dan olduğunu ve 5030. Tabur'dan bir başka askerin de aynı olayda ağır yaralandığını ve hastaneye sevk edildiğini açıkladı.

Böylece İsrail ordusunun Güney Lübnan'a kara harekatının başlamasından bu yana ölen asker sayısı 12'ye yükselirken, İslami Direniş Operasyon Odası ise işgal güçlerinin aralarında seçkin subay ve askerlerin de bulunduğu en az 35 ölü ve 200 yaralı verdiğini vurguladı.