Küba'da Filistin için dev miting

img
Küba'da Filistin için dev miting YDH

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in liderliğinde Havana'da düzenlenen büyük bir mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mitingde, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı güçlü bir duruş sergilenirken, ABD’nin İsrail’e verdiği desteğe tepki gösterildi.




YDH - Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel'in öncülüğünde, binlerce kişi salı günü Havana'da Filistin halkıyla dayanışma göstermek ve İsrail’in saldırılarına son verilmesi çağrısında bulunmak amacıyla toplandı.

Diaz-Canel, sosyal medya platformu X'te yaptığı bir paylaşımda, Gazze ve Lübnan’da devam eden saldırılara karşı sert eleştirilerde bulundu.

Devlet Başkanı “İsrail'in Filistin halkına yönelik vahşetine karşı duruyoruz ve bu zulmü işleyenlerin cezasız kalmasını kınıyoruz,” ifadesini kullandı.

Havana'nın sömürgeciliği reddetme ve savaş karşıtlığı konusundaki uzun süredir devam eden ilkelerine bağlılığını bir kez daha vurgulayan Diaz-Canel, Filistin halkına verdiği desteği yineledi.

Mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı ve etkinlikte Küba Başbakanı Manuel Marrero, Meclis Başkanı Esteban Lazo ve çeşitli bakanlar ile üst düzey yetkililer de yer aldı.

Katılımcılar, Havana'daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrakları sallayarak “Özgür Filistin” sloganları attı.

Diğer yandan Küba Halklarla Dostluk Enstitüsü Başkanı Fernando Gonzalez, Sputnik haber ajansına verdiği demeçte, "Küba ve tüm dünya, ABD hükümetinin desteği olmadan bu saldırıların gerçekleşemeyeceğinin farkında. İsrail'in saldırılarını destekleyen ABD'nin bu tutumu kınanmalıdır," yorumunu yaptı.

Ayrıca Gonzalez, Gazze Şeridi'ndeki saldırıların Lübnan ve diğer bölgelere yayılma riski taşıdığını ve bunun uluslararası bir tehdit oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

Küba, 1988'den bu yana Filistin’i tanıyor ve bu yılın başlarında Filistin'in Birleşmiş Milletler'de tam üyeliğini destekleyen bir karar tasarısına da destek vermişti.