İslami Cihat: Hamas’ın Önünde Üç Seçenek Var

img
İslami Cihat: Hamas’ın Önünde Üç Seçenek Var YDH

SAAF- Filistin İslami Cihat Hareketi lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Filistin sorununun tek çözüm yolunun direniş olduğunu söyledi.




SAAF- Filistin İslami Cihat Hareketi lideri Dr. Ramazan Abdullah Şallah, Filistin sorununun tek çözüm yolunun direniş olduğunu söyledi.

 

Tahran’da yapılan “Filistin Halkını Destekleme Konferansı’nda bir konuşma yapan Filistin İslami Cihat Hareketi lideri Şallah, Filistin Yasama Meclisi seçimleri sonrasında ortaya çıkan sonucun “Batılıların ve Siyonistlerin beklentilerine cevap vermediğini” belirterek “Batılılar ve Siyonistler, seçimleri Filistin’i yok etmek için bir araç olarak kullanmak istediler” dedi.

 

Hamas liderliğindeki Filistin yönetiminin önünde üç seçeneğin bulunduğunu belirten Dr. Ramazan Abdullah Şallah, “birinci seçenek Oslo Anlaşması’nı lağvetmek, ikinci seçenek Siyonistlerin karşısında boyun eğmek, üçüncü seçenek de Filistin halkının haklarını görüşmeler yoluyla elde etmeye çalışmaktır” dedi.

 

İslami Cihat olarak Hamas’ı desteklemelerinin doğal olduğunu belirten Dr. Şallah, “Biz, Siyonist rejimin komplolarına karşı direnişi sürdürmeleri için Hamas’a yardım ediyoruz” dedi.

 

“Hepimiz bu yolda öldürülsek bile İsrail’i tanımak söz konusu olamaz” diyen Şallah, İslami Cihat’ın mücadelenin çevresinde değil ana gövdesinde yer aldığını belirterek Hamas’la direnişi sürdürme konusunda görüş ve inanç birliği içinde olduklarını ifade etti.

 

İsrail’in, Filistin’i yok olmanın eşiğinde gördüğünü belirten Dr Ramazan Abdullah, “biz açlıktan ölsek de Siyonistler karşısında asla boyun eğmeyeceğiz” dedi. İsrail’in gelecekteki planının Ürdün vadisine bütünüyle hakim olarak Batı Yaka ile Gazze arasındaki tüm bağlantıyı koparmak olduğunu söyleyen İslami Cihat Genel Sekreteri Dr. Şallah, ABD Başkanı Bush’un Filistinlilere vaatlerinin de yalandan ibaret olduğunu belirterek ABD’nin dünyadaki tepkilerden çekindiği için Filistin devletinin varlığını kabul eder göründüğünü söyledi.

 

İslami Cihat Hareketi, Filistin’de Hamas’ın kazandığı Yasama Meclisi seçimlerini, meşruiyetini Oslo Anlaşmasından aldığı gerekçesiyle boykot etmişti.



Makaleler

Güncel