Eski İsrailli istihbaratçılardan İsrail için ciddi uyarılar

img
Eski İsrailli istihbaratçılardan İsrail için ciddi uyarılar YDH

İsrail için en kötü senaryoların henüz gerçekleşmediğini belirten İsrailli eski üst düzey istihbarat yetkilileri, İsrail’in büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu ifade ettiler.




YDH- Eski İsrail Ordusu Askeri İstihbarat Birimi (Aman) Başkanı Tamir Heyman, İsrail’in, savaşın nasıl biteceğine ilişkin bir düşüncesi olmadığından dolayı, büyük bir stratejik başarısızlığa yol açacak bitmeyen bir savaşla karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Heyman, Hizbullah'a ağır bir darbe vurulmuş ve Hamas'a büyük zarar verilmiş olsa da hâlâ en kötü senaryonun geçerli olduğunu belirterek, “İsrail doğru kararı vermezse savaş alanındaki kazanımlarını kaybedilebilir” dedi.

Eski İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin Bet yetkilisi Shaun Revan da Heyman’ın açıklamalarına benzer uyarılarda bulundu. 

İsrail’in birçok kapasitesini hedef almasına rağmen, Hizbullah'ın kendini toparlama yeteneğinin çok hızlı olduğunu savunan Shaun Revan şöyle dedi: “Hepimizin öğrenmesi lazım, birkaç gündür her çeşit generalin, Hizbullah'ı neredeyse yok ettiğimizi, kapasitesinin yüzde 70'ini ortadan kaldırdığımızı söylediğini gördük ama durumun böyle olmadığını görüyoruz. Hizbullah, emir komuta zinciri olan, örgütlü, donanımlı, silahlı, eğitimli ve güçlü bir örgüttür. Bunu dikkate almamız lazım.” 

Hizbullah’ın, İsrail işgal ordusu tarafından gerçekleştirilen saldırılara boyun eğmeyeceğini savunan Revan, “Komuta ve kontrol zincirine sert bir şekilde vursak bile, yine de kapasitesi var” dedi.

İsrail Kamu Yayın Kurumu “Kan” ise Hizbullah füzelerinin yüzde 50'sini imha ettiklerini iddia etmelerine rağmen füzelerin hâlâ kuzeye ve merkeze düştüğünü hatırlattı.