Lübnan Cephesi bir M80 füzesini sundu

img
Lübnan Cephesi bir M80 füzesini sundu YDH

İslami Direniş - Hizbullah 19 Ekim günü boyunca nitelikli operasyonlarını sürdürerek yeni bir silah kullandı..




YDH- El-Menar'a göre, Hizbullah bir dizi saldırıyla düşmanın kalelerine karşı niteliksel bir operasyon dalgası başlattı. 

Hayfa ve Safed'deki askeri tesislere yönelik saldırılarda “M80” füzesinin kullanılması damgasını vurdu. 

Hizbullah, Hayber Operasyonları adı altında Hayfa'nın doğusunda yer alan Naşer askeri üssüne büyük bir saldırı yaptı.

Direniş bu sabah, Hayfa'nın kuzeyindeki Krayot bölgesini önemli bir roket salvosuyla hedef aldı. 

İşgal altındaki Safed şehri ve güneydoğudaki Roş Pina yerleşimi de bombardımana maruz kaldı.

Sınırda el-Malikiye, Şlomi, el-Bessa ve Zarit yerleşimlerindeki İsrail mevzileri vurulurken, Avivim'in kuzeydoğusundaki Cel el-Deyr ve Beyt Hillel kışlalarına da saldırılar düzenlendi. 

Kiryat Şimona da ağır füze ateşine maruz kalırken, el-Merc ve el-Malikiye'nin yanı sıra Zariit ve Avivim'deki düşman birlikleri de hedef alındı. 

Hizbullah, Ras el-Nakura'yı M80 ile hedef aldığını belgeledi

Zarit'teki bir Merkava tankı güdümlü bir füze tarafından vurularak imha edildi ve mürettebat arasında kayıplar yaşandı. 

Direniş ayrıca Dişon'daki bir İsrail topçu mevzisini de roket yağmuruna tuttu. 

M80 füzesinin ortaya çıkması önemli bir gelişme oldu ve savaş medyası direnişin İsrail ordusunun Lübnan-Filistin sınırındaki Ras el-Nakura deniz üssünü ve Hayfa'nın kuzeyindeki Krayot bölgesini vurduğuna dair görüntüler yayımladı.

Direniş, Ayta Şaab kasabası yakınlarında bir araya gelen İsrail askerlerini bir roket salvosuyla hedef aldı.

Cumartesi günü Lübnan'daki İslami Direniş Savaş Medyası, sabit veya mobil platformlardan taktik anti-personel karadan karaya füzeler fırlatan “M80” füzesi için bir tanıtım kartı yayınladı.

M80 füze silahının özellikleri şunlar:

 Çap: 80 mm.

- Uzunluk: 95 cm.

- Toplam ağırlık: 10 kg.

- Top sayısı: 4750 top.

- Öldürme yarıçapı: 35 m.

Tarihte ilk kez bir İHA işgal başbakanını hedef aldı

Cumartesi sabahı saatler çok çarpıcı ve tarihi bir gelişmeye tanık oldu.

Vadi Ara'daki Golani Tugayı kampına yapılan saldırıdan günler sonra bir insansız hava aracı Siyonist hava savunma ve helikopter katmanlarını aşarak Hayfa'nın güneyindeki Kayserya'ya ulaştı ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun kişisel konutunu vurdu.

Bu olay, merkezde Tel Aviv'in kuzeyi, kuzeyde Akka, Nehariya ve Kayserya, doğuda ise Taberiye Gölü ve Golan Tepeleri'nde hava saldırısı sirenlerinin çalmasıyla aynı zamana denk geldi.

İşgal ordusu, Hizbullah'a ait bir insansız hava aracının fırlatıldığını ve hava savunma sisteminin bunu engelleyemediğini ve uçağın işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde, Hayfa'nın güneyindeki Kayserya kentinde bir binanın üzerine düştüğünü kabul etti.

İşgal altındaki Filistin'in kuzey kıyısında yer alan Kayserya, Hayfa'nın hemen güneyinde bulunuyor.

1948'deki Nakba sırasında Siyonist güçler bölge sakinlerini zorla yerlerinden etti.

Bugün Netanyahu'nun özel konutunun bulunduğu bölge aynı zamanda çeşitli İsrailli kapitalistlere ve yerleşimci çetelere ev sahipliği yapıyor.

İşgalciler bölgenin hemen açıklarında “Leftyman” gaz platformunu kurarak burayı İsrail için önemli bir stratejik varlık haline getirdi.

Tel Aviv ateş altında

Mevcut gerilim tırmanırken İbrani medya kuruluşları, Hizbullah'ın füze ve insansız hava araçlarını da içeren geniş çaplı bir saldırı düzenleyeceği korkusuyla çok sayıda İsraillinin sığınaklara sığındığını belirtiyor.

İsrail Kanal 12, sirenlerin devreye girmesinin ardından işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde yer alan Taberiye yakınlarında iki farklı patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Taberiye ve çevresindeki bölgelerde de sirenler tetiklendi ve uyarılar Celile ve güney Golan Tepeleri'ndeki çeşitli yerlere kadar uzandı.