Güney Lübnan'daki çatışmalarda 5 İsrail askeri öldü

img
Güney Lübnan'daki çatışmalarda 5 İsrail askeri öldü YDH

İsrail, Kuzey'de bir günde 5 askerin öldüğünü, 37 askerin yaralandığını açıklarken; aynı olayda, ikinci Carmeli tugayının 222. taburunda görevli bir subay ve altı yedek askerin de ağır yaralandığı bildiriliyor.




YDH- İsrail haber sitesi Yediot Ahronot'a göre, İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada beş askerinin, ordunun haftalardır Hizbullah güçleriyle savaştığı güney Lübnan'daki çatışmalarda öldüğünü söyledi.

İsrail ordusu yaptığı açıklamada dört askerin ismini verdi ve askerlerin Çarşamba günü “güney Lübnan'da çatışma sırasında öldüğünü” söyledi.

Daha sonra yapılan ayrı bir açıklamada Perşembe günü güney Lübnan'da bir askerin daha öldürüldüğü belirtildi.

Çarşamba günü Lübnan'ın güneyinde Hizbullah direnişçileriyle çıkan çatışmada dört İsrailli yedek asker öldürülürken, Perşembe günü Lübnan'ın güneyinde meydana gelen ayrı bir olayda da bir asker öldü.

İsrail yayın organları tarafından “ciddi” olarak nitelendirilen ilk olay, Hizbullah'ın güney Lübnan'ın batı kesimindeki “karmaşık bölgelerinden” biri olarak adlandırılan ve İsrail'in Zarit yerleşiminin karşısındaki sınıra yakın bir yerde meydana geldi.

İsrail rejiminin askeri sansüründen geçebilen verilere göre, AFP, ordunun Eylül ayı sonunda başlattığı sözde kara harekâtından bu yana Güney Lübnan'da savaşan İsrail askerleri arasında ölenlerin sayısının 27'ye yükseldiğini iddia ediyor.



Makaleler

Güncel