Hizbullah'tan Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail birliğine ağır darbe

img
Hizbullah'tan Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail birliğine ağır darbe YDH

25 Ekim 2024'te Hizbullah, Adeyse yakınlarında 12 İsrail askerinden oluşan bir gruba hassas bir saldırı düzenlediğini duyurdu.




YDH- Hizbullah Askeri Enformasyon Merkezi'nin Telegram kanalında yayınlanan resmi açıklamaya göre, Hizbullah, 25 Ekim 2024 Cuma günü saat 17:20'de hassas bir saldırı başlattı. 

İslami Direniş savaşçıları, Gazze Şeridi'ndeki dirençli Filistin halkıyla ve onların cesur mücadelesiyle sarsılmaz bir dayanışma göstermenin yanı sıra Lübnan'ı ve vatandaşlarını savunmak için başlattıklarını duyurdukları hassas saldırıda, Adeyse'nin eteklerinde konuşlanmış 12 Siyonist askerden oluşan bir birliği hedef aldılar ve başarılı bir şekilde zayiat verdirdiler. 

Yirmi dakika sonra, dört asker taşıyan bir askeri Hummer, ilk kuvveti takviye etmek için geldi.

Direniş savaşçıları bu aracı da başka bir güdümlü füzeyle vurarak askerler arasında yeni ölüm ve yaralanmalara yol açtı.

Direniş'in resmi açıklamasının ardından gazeteci Hüsam Matar X hesabında şu paylaşımı yaptı:

''İslami Direniş savaşçıları Adeyse yakınlarında 12 Siyonist askere güdümlü füze atarak yaralanmalarına neden oldu. Yaklaşık 20 dakika sonra, içinde dört asker bulunan bir Hummer yardıma geldi, ancak savaşçılar başka bir füzeyle onu hedef alarak ölümlere ve daha fazla yaralanmaya neden oldu.''



Makaleler

Güncel