'İsrail' İran'a saldırı başlattığını söylüyor

img
'İsrail' İran'a saldırı başlattığını söylüyor YDH

İsrail savaş uçaklarının İran'a saldırı başlattığı bildiriliyor; İsrail ve Amerikan medyası İsrail Hava Kuvvetleri'nin İran'a hava saldırıları düzenlediğini duyurdu.




YDH- İbranice yayın yapan Israel Hayom'a göre, Cuma gecesini Cumartesi gününe bağlayan gece geç saatlerde, özellikle de Tahran'ın güneybatısında patlamalar meydana geldi.

Mehr News muhabiri, Tahran'ın batısı ve güneyinde herhangi bir duman veya yangın izine rastlanmadığını söyledi.

Muhabir, Tahran'ın güney batısında, Ribatkerim kasabasında ve Baharistan, Şehr Kudüs, Melerd ve Şehriyar'da normal bir durum yaşandığını; patlamadan kaynaklanan yangın veya özel bir dumanın olmadığını kaydetti.

Tehran Times, patlamalara rağmen şu ana kadar füze patlaması ya da hava bombardımanına ilişkin herhangi bir haber gelmediğini aktarıyor.

Tehran Times, Tahran'daki güvenlik kaynaklarının IRIB'e yaptıkları açıklamada patlama seslerinin kaynağını araştırdıklarını bildirdiklerini kaydetti.

Bu seslerin bir kısmının hava savunma sistemlerinden kaynaklandığını belirttiler.

İran hava savunma sistemlerinin “İsrail saldırısı” olarak nitelendirilen olaya karşılık olarak devreye girdiği bildirildi. 

New York Times İran medyasının İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı yakınlarında patlamalar olduğunu bildirdiğini kaydetti.

El-Meyadin'in İran'daki muhabirinin bildirdiğine göre, Tahran yakınlarında en az üç patlama sesi duyuldu. 

El-Meyadin'in muhabiri, İmam Humeyni Uluslararası Havaalanı ve enerji tesislerine saldırı düzenlendiği haberlerinin doğru olmadığını vurgularken başkent Tahran'ın güneyindeki İslamşehir kentinde patlama sesleri duyulduğunu açıkladı.

El-Cezire'ye bilgi veren üst düzey bir Amerikalı askeri yetkili ABD'nin İran'daki patlamalardan haberdar olduğunu ve durumu yakından takip ettiğini söyledi.

İsrail ordusu, kısa bir süre sonra olaya müdahil olduklarını kabul ederek “İran'daki askeri hedeflere doğru bir şekilde saldırdıklarını” iddia etti.

İsrail ordu sözcüsü Tuğgeneral Daniel Hagari, siyasi liderlerden gelen direktifler doğrultusunda, İran'ın son aylarda İsrail'e yönelik devam eden misillemelerine karşılık olarak ordunun şu anda İran askeri tesislerini hedef aldığını belirtti. 

İsrail ordusunun durumu değerlendirmeye devam etmekte olduğu ve şu anda İç Cephe Komutanlığı'nın direktiflerinde herhangi bir değişiklik olmadığı aktarılıyor.

Komutanlık ayrıca yaptığı açıklamada İsrailli yerleşimcileri uyararak “tetikte ve uyanık” olmaları çağrısında bulundu.

Irak ve Suriye'de Suriye ordusunun hava savunmasını harekete geçiren çeşitli patlamalar rapor edildi.

Devlet haber ajansı SANA'ya göre Suriye'nin başkenti Şam'da da patlamalar meydana geldi.

Suriye hava savunması düşman hedefleri vurmaya devam ediyor.

El-Meyadin, Irak'taki muhabirinin Diyale ve Selahaddin vilayetlerinin dış mahallelerinde patlama sesleri duyduğunu bildirdiğini aktardı.