İhvan: Mezhep kışkırtmasından ABD yararlanıyor

img
İhvan: Mezhep kışkırtmasından ABD yararlanıyor YDH

SAAF-Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi Lideri Mehdi Akif, ABD’nin bölgede mezhep çekişmesi




SAAF-Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi Lideri Mehdi Akif, ABD’nin bölgede mezhep çekişmesi yaratmaya çalıştığını belirterek “ABD Sünni Arap ülkelerini Şiilere karşı kışkırtarak ve Şiileri Ehl-i Sünnet’in düşmanı gibi göstererek bundan yararlanıyor” dedi.

 

Birleşik Arap Emirliklerinde yayınlanan el-Halic gazetesinin haberine göre İhven-ı Müslimin Lideri Muhammed Mehdi Akif, Arap ülkelerinin taife esasına göre küçük ülkelere bölünmeye çalışıldığını belirterek İslam dünyasının ihtilafları bir tarafa bırakarak birleşmesi gerektiğini söyledi.

 

“İşgalciler bölgeye geldiklerinden beri Müslümanlar arasında nefret duygularını körükleyerek ayrılık çıkarmaya çalışmaktadır. ‘Ayrılık çıkar ve yönet’ şeytani sloganı doğrultusunda İslam ülkelerini daha küçük devletler halinde bölmeye çalışmaktadırlar” diyen Akif, Irak’ta yaşanan duruma da değinerek “ABD, Irak’ın pençesine düştüğü bu büyük musibetle yetinmemekte, bu ülkedeki durumdan hareketle Sünni ülkeleri Şiilere karşı kışkırtarak bundan yarar sağlamaktadır. Şiileri, Ehl-i Sünnet’in düşmanı olarak tanıtmakta, Şia’nın Sünnilerin güvenliğini tehdit ettiğini söyleyerek tüm Sünnilerin ABD ve İsrail bayrağı altında bu mezhebe karşı saf tutmasını sağlamaya çalışmaktadır” diye konuştu.

 

“Ulaşan haberlere ve siyasi gözlemcilerin analizlerine göre ABD ve Siyonistler, bu planı İran’ın nükleer tesislerine vuracakları muhtemel darbe için bir ön adım olarak uygulamaya koymuşlardır” diyen İhvan-ı Müslimin Lideri Muhammed Mehdi Akif, İslam dünyasına Filistin ve Mescid-i Aksa gibi temel meselelerin unutturulmaya çalışıldığını, bu şekilde yeni sorunlar yaratılarak Irak işgalinin uzatılmasının öngörüldüğünü söyledi.