Katarlı öğrenciler Simon Perez’e terörist dedi

img
Katarlı öğrenciler Simon Perez’e terörist dedi YDH

SAAF-Katar hükümetinin daveti üzerine Doha’ya giden İsrail Başbakan Yardımcısı Simon Perez,




SAAF-Katar hükümetinin daveti üzerine Doha’ya giden İsrail Başbakan Yardımcısı Simon Perez, Katarlı öğrenciler tarafından terörist diye protesto edildi.

 

İsrail’de yayınlanan Yediot Ahronot gazetesi de Simon Perez’in havaalanında hiç kimse tarafından karşılanmadığını, Katarlı üniversite öğrencilerinin ise Simon Perez’i terörist diye protesto ettiğini yazdı.

 

Katar Eğitim ve Bilimsel Kalkınma Kurumu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İsrail Başbakan Yardımcısı Simon Perez, 33 üniversite öğrencisinin katıldığı konferansta “terörist” diye protesto edildi.

 

Katar Emiri’nin danışmanı, Perez’in dün Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife ile yaptığı görüşmeyle ilgili olarak görüşmenin gizli kalmasının düşünüldüğünü; ama Emir’in söz konusu ziyeretle ilgili habere izin verdiğini belirtti.

 

Perez’in bu ziyareti İsrail’in ticari temsilcilik açtığı 1996’dan beri İsrail’den Katar’a yapılmış en üst düzey resmi ziyaret olduğu belirtiliyor.

 

Aralarında Katar’ın da bulunduğu bazı Arap ülkeleri, 1993’teki Oslo anlaşmasından sonra İsrail’e uygulanan ekonomik ambargoyu kaldırmış, fakat 2000 yılındaki Aksa intifadası bu ülkelerin İsrail’le ilişkilerini olumsuz yönde etkilemişti.